Μ. Βορίδης: Διαψεύδει τα σενάρια για γενικό lockdown – «Θα εξέταζα την ιδέα για lockdown μόνο για ανεμβολίαστους» – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν συζητείται το lockdown, να το λέμε καθαρά» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης και επικαλέστηκε τα στοιχεία που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσούν και χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι.

Βορίδης

Τα σενάρια που κάνουν λόγο για νέο γενικό lockdown απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενώ παράλληλα τόνισε πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού παραμένει στο «τραπέζι».

«Δεν συζητείται το lockdown, να το λέμε καθαρά» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και επικαλέστηκε τα στοιχεία που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσούν και χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι, τη στιγμή που εμβολιασμένοι νοσούντες και ενδεχομένως καταλήγοντες χωρίς βαριά υποκείμενα νοσήματα είναι το 0,4% του συνόλου.

«Το lockdown μόνο για ανεμβολιάστους είναι μια ιδέα που θα την εξέταζα»

Μιλώντας για το ενδεχόμενο lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους κατά του κορονοϊού κατά τα πρότυπα της Αυστρίας, ο κ. Βορίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι μια ιδέα που θα την εξέταζα».

Για τη διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι είναι κάτι που ποτέ δεν έφυγε από το τραπέζι αλλά πάντα εξετάζεται σε σχέση με την επαφή των υπαλλήλων με το κοινό και δεν εξετάζεται γενικώς στο σύνολο.

Τι είπε για τον επόπτη υγείας που παρότρυνε αρνήτρια να μην διασωληνωθεί

Αναφερόμενος στον επόπτη υγείας που παρότρυνε αρνήτρια που τελικά κατέληξε να μη διασωληνωθεί, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι έχει κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 105 του υπαλληλικού κώδικα και ο πειθαρχικός του προϊστάμενος έχει τη δυνατότητα να τον θέσει άμεσα σε αναστολή. Ακολούθως θα συνεδριάσει το πειθαρχικό εντός εξαμήνου για να επικυρώσει την αναστολή.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη πως για τον συγκεκριμένο υπάλληλο τρεις υποθέσεις έχουν φτάσει στο πειθαρχικό. Μια υπόθεση εκκρεμεί και δύο είναι απαλλακτικές. Επίσης πρόσθεσε πως εξ όσων γνωρίζει έχει συνταχθεί και ποινική δικογραφία για την υπόθεση.

«Η πράξη του δεν σχετίζεται με τις αρμοδιότητές του επόπτη υγείας και πως ο τίτλος του δεν θα πρέπει να δημιουργεί σύγχυση. Δεν είναι γιατρός, δεν είναι στο ΕΣΥ, αλλά ανήκει σε μια ειδικότητα που ελέγχει την τήρηση υγειονομικών διατάξεων για παράδειγμα σε καταστήματα» είπε ο Μάκης Βορίδης.