Βουλή: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα άρσης ασυλίας για Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Γιάννη Λοβέρδο

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, σε σχέση με την υπόθεση δημοσιοποίησης, από τον βουλευτή, στοιχείων πολίτη με αναφορά στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας είχε ομόφωνα προτείνει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Η Ολομέλεια ωστόσο απέρριψε την αίτηση άρσης της ασυλίας, για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση των στοιχείων του διαδηλωτή, με 149 ψήφους κατά της άρσης και 101 υπέρ της άρσης.

Από την πλευρά του ο κ. Κυρανάκης είχε ζητήσει τον λόγο προκειμένου να δηλώσει, ενώπιον της Ολομέλειας, πως «τα πράγματα δεν είναι, όπως τα περιγράφει ο εγκαλών στη μήνυσή του» και ότι «λειτούργησε εντός των πολιτικών του καθηκόντων» και «θέτει εαυτόν στη διάθεση της Ολομέλειας».

Κατά της άρσης ασυλίας αποφάσισε ομοφώνως η Ολομέλεια για τον βουλευτή Γιάννη Λοβέρδο, σε σχέση με τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή, για εξύβριση τελεσθείσα μέσω διαδικτύου. Η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας είχε ομόφωνα προτείνει την μη άρση τής βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή κ. Λοβέρδου. Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος είπε ότι την ημέρα που ανακοινώθηκε η απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Ζαχαριάδη, η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή, με ανάρτησή της στο twitter, είχε αναφερθεί με τρόπο προσβλητικό στη μνήμη του εκλιπόντος.

«Αυτό που διάβασα με γέμισε με οργή, αγανάκτηση και θλίψη, για την μικροπρέπεια και την κακία. Η ανάρτηση αυτή είναι μνημείο κακίας και μικροπρέπειας», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και εξήγησε ότι τότε έγραψε στο facebook πως η κυρία Μακρή ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας, πως δήλωσε χαρούμενη για τον αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Ζαχαριάδη, και πως πανηγύριζε, δημόσια, σε μια επίδειξη απανθρωπιάς. «Εμείς οι Έλληνες τιμούμε τους νεκρούς μας, από αρχαιοτάτων χρόνων. Δυστυχώς, με τέτοιου χαμηλού επιπέδου αχαρακτήριστα άτομα έχουμε μπλέξει σήμερα. Κατάντια. Μόνο ντροπή», σχολίασε στο facebook, ο Γιάννης Λοβέρδος και μετά την ανάρτησή του αυτή, υπεβλήθη μήνυση σε βάρος του.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργός Υγείας
ΟΝΝΕΔ Αχαϊας
oikonomou
ΒΟΥΛΗ