Βουλή: Στην Ολομέλεια για συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις

Στην Ολομέλεια για ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας».

vouli

Στην Ολομέλεια εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας».

Το σχέδιο νόμου εισάγεται από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με τη θετική ψήφο της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν σήμερα στην Ολομέλεια, ενώ το ΜέΡΑ 25 το καταψήφισε.

Στο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί, μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης και μια υπουργική τροπολογία με διατάξεις που αφορούν:

  • Τη φορολόγηση αποζημιώσεων και συντάξεων Ευρωβουλευτών της Ελλάδας – προσθήκη παρ. 4 στο άρθρο 12 Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
  • Ρυθμίσεις καταβολής δόσεων για τον φόρο εισοδήματος του φορολογικού έτους 2022.

Σχετικά με τη διόρθωση σφαλμάτων για τους Συντελεστές Αξιοποίησης Οικοπέδου (ΣΑΟ) σε τέσσερις περιοχές της χώρας δυνάμει της υπό στοιχεία 93041 ΕΞ 2020/25.08.2020 κοινής απόφασης Υπουργού και Υφυπουργού Οικονομικών για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.

Τροποποίηση του Κώδικα ΦΠΑ σχετικά με απαλλαγές από ΦΠΑ.

Τροποποίηση της διάταξης για την διάθεση προϊόντων απόστασης λόγω άσκησης αποστακτικού δικαιώματος από αμβικούχους.

Την παράταση χορήγησης αποδεικτικού φορολογικών και ασφαλιστικής ενημερότητας και Πιστοποιητικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και ΕΝΦΙΑ στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».

Για την παράταση αναστολής μέτρων διοικητικής και αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων», προσθήκη εξαίρεσης από την παραχώρηση εγγραφής εμπράγματων βαρών και εξασφαλίσεων. Τροποποίηση της σχετικής διάταξης περί σύνθεσης και αρμοδιότητες Οργανισμού Πιστοποίησης.

Διεύρυνση αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Ο ορισμός της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου ως Οργανισμός Πιστοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξής 2014-2022.

Την ένταξη των μεγάλων επιχειρήσεων παιχνιδιών στο Παρατηρητήριο Τιμών – «Καλάθι του Νονού».

Την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπο, των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών και των πρακτορείων εφημερίδων και περιοδικών- Αντικατάσταση άρθρου 86 ν. 4674/2020.

Και ρυθμίσεις για τις οφειλές προς τον ΕΔΟΕΑΠ- Τροποποίηση παρ. 4 άρθρου 30 ν. 4779/2021.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ