Βουλή: Την Τρίτη η ψήφιση της διάταξης για το κόμμα Κασιδιάρη

Την μετάθεση της ψήφισης της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη για την Τρίτη αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων.

Βουλή: Την Τρίτη η ψήφιση της διάταξης για το κόμμα Κασιδιάρη

Λόγω της παρουσίας του υπουργού Εθνικής Αμύνης στην κηδεία του Σμηναγού (Ι) Τσιτλακίδη αποφασίστηκε η μετάθεση της εισαγωγής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, το σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται σήμερα από την αρμόδια Επιτροπή και λόγω της κηδείας μετατέθηκε η εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα. Ακόμη, με απόφαση της Διάσκεψης του Προέδρου ματαιώθηκε η πραγματοποίηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου στην Ολομέλεια. Οι συζητήσεις των αυριανών Επίκαιρων Ερωτήσεων αλλά και της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διάσκεψης, η τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές καταδικασμένων για εγκληματικές οργανώσεις, αυτή θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών που προγραμματίσθηκε να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023. Η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου.

Στη νέα ρύθμιση αναμένεται λεπτομερώς η διαδικασία που θα ακολουθείται στον Αρειο Πάγο, καθώς η τελική απόφαση θα είναι πάντα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Κάτι που αναμένεται και στις επικείμενες εθνικές κάλπες να γίνει τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα είναι το πρώτο σκαλοπάτι, καθώς αν κρίνει ότι συντρέχουν προϋποθέσεις αποκλεισμού ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, η υπόθεση θα «παραπέμπεται αμελητί στην Ολομέλεια». Και εκείνη θα αποφαίνεται «εντός δύο ημερών από την παραπομπή».

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments