Βουλή: Τροπολογία για τα έξοδα μετακίνησης αστυνομικών που εκτελούν μεταγωγές

Ποιες δαπάνες θεωρούνται νόμιμες σύμφωνα με την τροπολογία και μέχρι ποιων ποσών ανά περίπτωση

Βουλή: Τροπολογία για τα έξοδα μετακίνησης αστυνομικών που εκτελούν μεταγωγές

Τροπολογία που αφορά στις δαπάνες μετακίνησης των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία μεταγωγής κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και αποδέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διενέργεια επιδόσεων εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη». Η συζήτηση του νομοσχεδίου αυτού στην ολομέλεια της Βουλής έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη, 31/05/2022.

Με την υπόψη τροπολογία, προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Τροποποιούνται οι διατάξεις του ν.4336/2015 που αναφέρονται στις δαπάνες που αναγνωρίζονται για τη μετακίνηση υπαλλήλων κατ’ εντολή του δημοσίου και συγκεκριμένα, όσον αφορά στις μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού που εκτελεί αποκλειστικά και μόνο υπηρεσία μεταγωγής.

Ειδικότερα:

α. Αναγνωρίζονται ως δαπάνες μετακίνησης για το ανωτέρω προσωπικό και τα έξοδα διημέρευσης, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

β. Περαιτέρω, ορίζεται ότι τα έξοδα διανυκτέρευσης του προσωπικού αυτού αναγνωρίζονται, με την καταβολή ολόκληρης της ημερήσιας αποζημίωσης, για μετακινήσεις από την ηπειρωτική στη νησιωτική χώρα και αντίστροφα ή από νησί σε νησί σε απόσταση μεγαλύτερη από πέντε (5) ναυτικά μίλια (αντί των 20 ναυτικών μιλίων που ισχύει) καθώς και όταν οι μετακινήσεις λαμβάνουν χώρα και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική χώρα.

γ. Ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα αναφορικά με την καταβολή των εξόδων διημέρευσης, τα οποία καθορίζονται στο ήμισυ των εξόδων διανυκτέρευσης.

Η ανωτέρω δαπάνη, σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, ανέρχεται στο ποσό των 70 χιλ. ευρώ περίπου κατ’ έτος.

2.Επανακαθορίζεται, ως προς την ιδιότητα των μελών της, η σύνθεση της Τριμελούς Επιτροπής Εποπτείας, που έχει συσταθεί για την εποπτεία και παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια (άρθρο 4 του π.δ.62/2014).

3.Θεωρούνται νόμιμες και κανονικές, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, δαπάνες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αφορούν σε υπηρεσίες που παρασχέθηκαν κατά το οριζόμενο χρονικό διάστημα, για την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια. οι εν λόγω δαπάνες εκκαθαρίζονται και εξοφλούνται ως αποζημιώσεις σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού της ανωτέρω υπηρεσίας.

Η δαπάνη αυτή, σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, ανέρχεται στο ποσό των 96,9 χιλ. ευρώ.

Ειδικότερες λεπτομέρειες εφαρμογής των προτεινόμενων διατάξεων καθορίζονται με κ.υ.α.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέτσας: «Νέα έκτακτη ενίσχυση 5,6 εκατ. ευρώ για την πυροπροστασία»
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απομάκρυνση Ζούλα από την ΕΡΤ - Για το ρεπορτάζ με την κλοπή βενζίνης
Μάκης Βορίδης: Το ΥΠΕΣ είναι έτοιμο για πρόωρες εκλογές
ΣΥΡΙΖΑ: Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη χαριστικές ρυθμίσεις δανείων, για τους πολίτες πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας