Βουλή – Ξεκίνησε η συζήτηση για την «Κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας»

Κυρώνεται σήμερα ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας.

Υπουργείο Οικονομικών

Το νομοσχέδιο για την «Κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας» από το Υπουργείο Οικονομικών έρχεται στο προσκήνιο, καθώς σήμερα στη Βουλή ξεκίνησε η συζήτηση, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας.

Θυμίζουμε ότι χθες στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, υπέρ της Κύρωσης του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κατά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και το ΜέΡΑ25, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την Ελληνική Λύση, έχουν επιφυλαχθεί να τοποθετηθούν σήμερα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει στο νομοσχέδιο βουλευτική τροπολογία για την «ένταξη στις ισχύουσες μισθολογικές διατάξεις για την προσωπική διαφορά Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και εποπτευόμενων φορέων του, καθώς επίσης του διοικητικού προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος του Ελεγκτικού Συνεδρίου». Όπως τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, «εάν το Υπουργείο Οικονομικών ή η πολιτική του ηγεσία θεωρεί ότι για τυπικούς, διαδικαστικούς ή οτιδήποτε άλλους λόγους, δεν πρέπει να κατατεθεί η τροπολογία σε αυτό το νομοσχέδιο και πρέπει να πάει σε ένα άλλο, εμείς εάν ακούσουμε ότι υπάρχει η πολιτική δέσμευση για λύση του προβλήματος, είμαστε έτοιμοι ακόμα και να την αποσύρουμε».

Να σημειωθεί τέλος ότι το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια με τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής για τις Κυρώσεις Κωδίκων. Η Διάσκεψη των Προέδρων έχει αποφασίσει εκτός από τις τοποθετήσεις των εισηγητές και ειδικών αγορητές των κομμάτων, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και των Υπουργών να υπάρξουν δύο κύκλοι ομιλητών. Ο πρώτος κύκλος απαρτίζεται από έξι ομιλητές – βουλευτές κατά προτεραιότητα και ο δεύτερος κύκλος από 12 βουλευτές- ομιλητές κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
oikonomou
ΚΚΕ