«Βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου λόγω ΗΠΑ
Ένα από τα θετικά για την ελληνική οικονομία μετά τν δασμοκαταιγίδα του Τραμπ είναι ότι μέσα σε λίγες μέρες έχει υποχωρήσει σημαντική η τιμή πώλησης του πετρελαίου και γενικά των καυσίμων.
Κατά 13% «βούτηξε» η τιμή του πετρελαίου ενώ αντίστοιχα πτωτική τάση παρατηρήθηκε και στις τιμές των καυσίμων, οι οποίες αναμένεται να περάσουν και στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή.
Τα στοιχεία εξέπληξαν και τους ίδιους τους πρατηριούχους, σύμφωνα με τον πρόεδρο βενζινοπωλών Αττικής, Νίκο Παπαγεωργίου, που μίλησε στο ΣΚΑΪ, καθώς παραδοσιακά –επειδή πλησιάζουμε προς το Πάσχα– οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται αντί να μειώνονται.
Μάλιστα τα ελληνικά διυλιστήρια αντέδρασαν άμεσα στους δασμούς Τραμπ και μείωσαν την τιμή των καυσίμων κατά 2 λεπτά το λίτρο.
Ο κος Παπαγεωργίου εκτιμά ότι η πτώση στις τιμές θα παραμείνει και θα έχει και μεγάλη διάρκεια, ενώ θα φανεί και στην «αντλία», περνώντας στους καταναλωτές.
Όπως είπε, μέχρι την Τετάρτη (9.4.2025) θα υπάρχει μείωση σε όλα τα καύσιμα (βενζίνη και πετρέλαιο, κίνησης και θέρμανσης) έως 5 λεπτά το λίτρο, με προοπτική περεταίρω μείωσης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μπορούν όντως οι σκύλοι να καταλάβουν ότι είστε άρρωστοι;
AI slop: Το φαινόμενο που κατακλύζει τα παιδικά βιβλία και τα platforms
Η αποστολή της Αιγιάλειας στην Ταϊβάν στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες Δήμων ΒΙΝΤΕΟ
Κοινωνικό τιμολόγιο: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για το ΚΟΤ – Οι παγίδες
Πανάκριβα τα Xbox στην ΕΕ: Έως και 200 ευρώ αύξηση στις κονσόλες
Με πιστούς της Λαπάτας ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος ΦΩΤΟ
Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν παραλείπετε συστηματικά να φάτε πρωινό
Τρισάγια και προσευχή για τους Πεσόντες πυροσβέστες, στην Αιγιάλεια
