Βραζιλία – Κακοκαιρία: Δύο νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι από τα έντονα φαινόμενα

Στα νότια, στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας, η κακοκαιρία και οι βροχές προκάλεσαν πλημμύρες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Οι τελευταίες ημέρες είναι πολύ δύσκολες για την Βραζιλία που πλήττεται από ισχυρή κακοκαιρία με έντονες βροχές που οδήγησαν σε πλημμύρες. Από την μετατροπή της χώρας σε «ποτάμι», 2 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους και 5.000 άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν.

Στα νότια, στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας, η κακοκαιρία και οι βροχές προκάλεσαν πλημμύρες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι: Ο ένας υπέστη ηλεκτροπληξία, ο δεύτερος καταπλακώθηκε από κατολίσθηση ενώ, ένας πυροσβέστης αγνοείται.

Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από τις αρχές δείχνουν ολόκληρες συνοικίες της πόλης Σαν Ζοάου Μπατσίστα που έχουν πλημμυρίσει. Σε άλλες εικόνες διακρίνονται πυροσβέστες να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους σε δρόμους της πόλης, όπου το νερό φθάνει μέχρι τους γοφούς.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Οι αρχές στη Σάντα Καταρίνα έκαναν λόγο για περίπου χίλιους εκτοπισμένους. Στην πολιτεία Μπαΐα, πάνω από 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν επίσης να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Χθες, οι πυροσβέστες συνέχιζαν να ψάχνουν αγνοούμενους. Ο αριθμός τους «μειώθηκε σε κάτω από τριάντα», ανέφεραν οι αρχές στην Παρανά.

Τον Φεβρουάριο, 233 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πετρόπολις, σε μια ορεινή περιοχή, κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, που σαρώθηκε από κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments