Βραζιλία: Συνελήφθη ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μπολσονάρο

Ο Άντερσον Τόρες, υπουργός Δικαιοσύνης του Ζαΐρ Μπολσονάρο στη Βραζιλία, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μπραζίλια. Κρατείται ως ύποπτος για «παραλείψεις» και «συνέργεια» σε σχέση με τις ταραχές οπαδών του πρώην προέδρου.

Ζαΐχ Μπολσονάρο

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης του Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο Άντερσον Τόρες, επέστρεφε στη Βραζιλία όταν και συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μπραζίλια. Ήταν υπεύθυνος για τη δημόσια ασφάλεια στην πρωτεύουσα κατά την εισβολή από υποστηρικτές του πρώην προέδρου σε κυβερνητικά κτίρια στις 8 Ιανουαρίου.

Βρισκόταν σε διακοπές στη Φλόριντα, την ίδια Πολιτεία των ΗΠΑ όπου μετέβη ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, μετά την ήττα του στις πρόσφατες εκλογές.

Ένας από τους δικηγόρους του Άντερσον Τόρες επιβεβαίωσε τη σύλληψη στο Reuters.Ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει στις 12 Ιανουαρίου ότι διαστρεβλώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία που βρήκε η αστυνομία από την έφοδο που έκανε στο σπίτι του.

Ο Αλεσάντρ ντε Μοράες, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, εξέδωσε στις 10 του μηνός ένταλμα σύλληψης εναντίον του Τόρες. Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιες ήταν οι κατηγορίες, αλλά ο Μοράες έκανε λόγο για φερόμενες «παραλείψεις» και «συνέργεια» του πρώην υπουργού.

Ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, Αντρέι Ροντρίγκες, δήλωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα «οι διάφορες παραλείψεις, που φέρονται ως εσκεμμένες, που έγιναν από τους υπεύθυνους για τη δημόσια ασφάλεια στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια συνέβαλαν στην οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών».

Η βραζιλιάνικη αστυνομία βρήκε ένα σχέδιο διατάγματος στο σπίτι του Τόρες στις 12 Γενάρη, το οποίο είπε ότι φαινόταν ως μια πρόταση για παρέμβαση στο αποτέλεσμα των εκλογών που έχασε ο Ζαΐρ Μπολσονάρο από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Σύμφωνα με τον Άντερσον Τόρες, το έγγραφο «διέρρευσε αποσπασματικά» αφού κατασχέθηκε όταν αυτός δεν βρισκόταν στην κατοικία του και πιθανότατα ήταν μέρος ενός σωρού εγγράφων προς καταστροφή.

Μόλις έμαθε για το ένταλμα σύλληψης του Μοράες, ο Τόρες είπε επίσης στο Twitter στις 10 του μηνός ότι θα διακόψει τις διακοπές του και θα επιστρέψει στη Βραζιλία για να παραδοθεί.

Ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Φλάβιο Ντίνο είχε δώσει προθεσμία στον Τόρες μέχρι τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου για να επιστρέψει, λέγοντας ότι μετά τη διορία αυτή θα ξεκινούσε διαδικασίες έκδοσης.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments