Βρετανία: Απολογείται για τα πάρτι εν μέσω covid ο Μπόρις Τζόνσον – Κρίνεται το πολιτικό του μέλλον αυτή την εβδομάδα

Ο φάκελος των επιχειρημάτων του, με τα αποδεικτικά στοιχεία, φτάνει τις 50 σελίδες.

Βρετανία: Απολογείται για τα πάρτι εν μέσω covid ο Μπόρις Τζόνσον - Κρίνεται το πολιτικό του μέλλον αυτή την εβδομάδα

Σήμερα (20.03.2023) το απόγευμα αναμένεται να δημοσιευτούν τα επιχειρήματα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με τα λεγόμενα κορονοπάρτι που πραγματοποιηθήκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και ενώ χώρα βρίσκονταν σε… lockdown.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε υποστηρίξει εντός του κοινοβουλίου ότι «αγνοούσε πως οι συγκεντρώσεις αυτές παραβίαζαν τους κανόνες» που είχε επιβάλει η κυβέρνησή του. Ο Μπόρις Τζόνσον έχει παραπεμφθεί σε επταμελή επιτροπή του κοινοβουλίου, η οποία θα εξετάσει αν έλεγε ψέματα ή όχι για τα κορονοπάρτι.

Ο φάκελος των επιχειρημάτων του, με τα αποδεικτικά στοιχεία, φτάνει τις 50 σελίδες. Όλα αυτά θα τα παρουσιάσει ο ίδιος στην επιτροπή μεθαύριο, Τετάρτη (22.03.2023), η οποία και θα κρίνει αν τελικά ο Μπόρις Τζόνσον προσπάθησε να «παραπλανήσει» την Βουλή. Αν κριθεί ένοχος, η υπόθεσή του θα παραπεμφθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων η οποία και θα αποφανθεί για την ποινή του.

Αν το κοινοβούλιο του επιβάλει ποινή δέκα ή περισσότερων ημερών αναστολής των βουλευτικών του καθηκόντων, τότε θα προκληθούν ενδιάμεσες εκλογές για τη βουλευτική του έδρα.

Η υπεραστική του ομάδα εκτιμά πως ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα δικαιωθεί, υποστηρίζοντας πως οι συγκεντρώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ έγιναν κατά τη διάρκεια εργάσιμης μέρας και ότι ο πρώην πρωθυπουργός ενήργησε με «καλή πίστη».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ