Βρετανία: Έκθεση για την κακοποίηση που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στον «βωμό» της νίκης για ένα μετάλλιο

Έκθεση στη Βρετανία κάνει αναφορά γύρω από την καταπίεση που δέχονται οι αθλητές προκειμένου να κατακτήσουν την επιτυχία και… ένα μετάλλιο.

Βρετανία

Για την σωματική και ψυχική κακοποίηση που υποβάλλονται οι αθλητές και οι αθλήτριες προκειμένου να επιτευχθεί ο μείζον στόχος της επιτυχίας και της απόκτησης μεταλλίου κάνει πλήρη αναφορά μια ανεξάρτητη έκθεση στη Βρετανία.

Νεαρά παιδιά κακοποιήθηκαν σωματικά στα όρια του βασανισμού, κακοποιήθηκαν ψυχικά, τα ντρόπιασαν, τα ταπείνωσαν με στόχο το μετάλλιο και τη νίκη, αναφέρει η έκθεση – κόλαφος.

Η έκθεση, επικεφαλής της οποίας ήταν η Αν Γουάιτ, ανατέθηκε από το UK Sport and Sport England τον Αύγουστο του 2020 μετά από ισχυρισμούς για κακομεταχείριση εντός του αθλήματος στη Βρετανία.

400 καταγγελίες

Η 306 σελίδων έκθεση, η οποία εξέτασε περισσότερες από 400 καταγγελίες, διαπίστωσε ότι η βρετανική γυμναστική υπέφερε από ένα πολιτιστικό πρόβλημα όπου οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες ντροπιάζονταν για το βάρος τους, ενώ σε άλλους επιβλήθηκαν σκληρές ποινές για μικρά λάθη στην προπόνηση.

«Αυτή η συμπεριφορά περιελάμβανε σωματική τιμωρία, ακατάλληλη προπόνηση με φόβο τραυματισμού, επιβολή υπερβολικών ωρών προπόνησης και φόρτου προπόνησης που οδηγούσαν σε σωματικό πόνο και εξάντληση πέρα από τα αποδεκτά όρια», είπε η Γούαιτ.

Σε μερικούς αθλητές και αθλήτριες απαγορεύτηκε επίσης να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα και αρνήθηκαν την πρόσβαση σε πόσιμο νερό κατά τη διάρκεια μακρών προπονήσεων.

«Αναρωτιέται κανείς πόσα αθλητικά σκάνδαλα θα χρειαστούν προτού η κυβέρνηση της εποχής εκτιμήσει ότι χρειάζεται να λάβει περισσότερα μέτρα για την προστασία των παιδιών που συμμετέχουν στον αθλητισμό», πρόσθεσε η Γουάιτ, η οποία προέβη σε 17 συστάσεις και τόνισε ότι ένας διαμεσολαβητής είναι «ένα προφανές βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η UK Sport και η Sport England αποδέχθηκαν τα ευρήματα και ενέκριναν όλες τις συστάσεις.

«Οι εμπειρίες των γυμναστών που μοιράζονται σε αυτήν την Ανασκόπηση είναι οδυνηρές. Κανείς στον αθλητισμό δεν πρέπει ποτέ να υποστεί τέτοια κακοποίηση», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η ομοσπονδία γυμναστικής της Βρετανίας δεσμεύτηκε να αλλάξει το άθλημα προς το καλύτερο και ζήτησε συγγνώμη από τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop