Τετάρτη7 Δεκεμβρίου 2022

Πάτρα

Ξεκινά η λειτουργία της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας

Ξεκινά η λειτουργία της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα «φυτώριο» εθελοντισμού στη χώρα μας.

Εκπαίδευση

Ξεκινά η λειτουργία της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας, η οποία φιλοδοξεί να  σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τον εθελοντισμό στη χώρα μας. Η εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, 12.00, στις νέες εγκαταστάσεις της στα Βίλια Αττικής, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, του Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η νέα Ακαδημία φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα «φυτώριο» εθελοντισμού, μια σχολή ανοιχτή στην κοινωνία, όπου στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές, αλλά και απλοί πολίτες, θα μπορούν να εκπαιδευτούν, λαμβάνοντας σχετική πιστοποίηση, ώστε να συμβάλλουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνδράμοντας τις Αρχές.

Παράλληλα, η νέα Ακαδημία φιλοδοξεί να αποτελέσει το έναυσμα για ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των εθελοντικών οργανώσεων στη χώρα μας. Οι εθελοντικές οργανώσεις αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και διαχρονικά, διακρίνονται για το πάθος τους, τη διάθεσή τους για προσφορά και τη σημαντικότατη συνεισφορά τους στο πεδίο.

Με σκοπό την οργανωμένη ενίσχυση του ρόλου των εθελοντών μας και τη συστηματοποίηση της σχέσης τους με το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ακαδημία έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτή την ανάγκη. Το σύστημα εκπαιδεύσεων και πιστοποιήσεων που παρέχει, θα επιτρέπει στους εθελοντές μας να συνεισφέρουν στο πεδίο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πάνω από όλα, με ασφάλεια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας (πλησίον Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βιλίων, https://goo.gl/maps/TkshWS9hzMndyCY97).

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρομά
Ρομά
Χρήστος Καλογρίτσας
ΑΕΚ