Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες στην επαρχιακή οδό Ακράτα-Ζαρούχλα

Η συγκεκριμένη οδός συνδέει τη Ν.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών, και είναι η μοναδική οδός πρόσβασης προς τον οικισμό της Ζαρούχλας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Νέες παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας και αποκατάστασης, αλλά και βελτίωσης της βατότητας στην επαρχιακή οδό Ακράτα – Ζαρούχλα θα ξεκινήσουν σύντομα, καθώς σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για ένα στοχευμένο έργο που θα εκτελεστεί στη θέση «Βρύση Κυνηγού», σημείο που επηρεάζεται από τη γενικότερη γεωτεκτονική αστάθεια, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται κατολισθήσεις.

Παράλληλα με την εργολαβία συντήρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα εκτελεστούν εργασίες προϋπολογισμού 670.000 ευρώ για την αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και αποκατάστασης ή συμπλήρωσης – επέκτασης μικρών τεχνικών έργων, τοπικές εξυγιάνσεις οδοστρώματος, ασφαλτικές στρώσεις, οριζόντια, κατακόρυφη σήμανση κ.ά.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη οδός συνδέει τη Ν.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών, είναι η μοναδική οδός πρόσβασης προς τον οικισμό της Ζαρούχλας, που αποτελεί έναν σημαντικό ορεινό τουριστικό προορισμό στην ΠΕ Αχαΐας και η πιθανή πλήρη αποκοπή της οδού θα έχει ανυπολόγιστες  επιπτώσεις στην ομαλή και ασφαλή διακίνηση ανθρώπων και αγαθών.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ