Ξέρουμε τον δρόμο, ξέρουμε τον τρόπο, έχουμε τα μέσα

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΗ γύρω μας η τόνωση της απασχόλησης που έχει συντελεστεί τον τελευταίο καιρό. Τα στοιχεία μιλούν για επιστροφή σε στατιστικά δεδομένα της περιόδου πριν το ξέσπασμα της κρίσης.
Πήραµε τις ζωές μας πίσω; Οχι ακριβώς. Οι οικονομικοί όροι είναι χαμηλότερης στάθμης, αν και προκύπτει από τα στοιχεία και πάλι ότι παρατηρείται και τάση αύξησης των μισθών.

ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ανεπιφύλακτα για ευοίωνες προοπτικές, αλλά δεν εθελοτυφλούμε. Βλέπουμε την καταιγίδα μπροστά μας, λόγω των γνωστών συνθηκών που ανέβασαν το ενεργειακό και το παραγωγικό κόστος και θα συμπιέσουν τις ζωές όλων μας, με ορατό ενδεχόμενο να χτυπηθούν και πάλι οι δουλειές από την ανέχεια και την κάμψη της ζήτησης.Δεν το είχαμε ανάγκη ασφαλώς, αλλά μας κλήρωσε και αυτό. Μερικοί το πανηγυρίζουν κιόλας, χαιρέκακα, επειδή δυσκολεύει πολιτικά τις φιλελεύθερες δυνάμεις. Την ηδονή σε ώρα κατάρρευσης τη ζήσαμε και κατά την περίοδο της χρεοκοπίας και θα μας μείνει αξέχαστη.

Η ΑΝΟΔΟΣ της αποασχόλησης συντελέστηκε από επιτυχή, στοχευμένη κατεύθυνση πόρων σε συγκεκριμένους τομείς όπως επίσης και τη γενναιόδωρη άμυνα στη συνθήκη που προκάλεσε η πανδημία. Δεν επαναπαυόμαστε, συνεπώς. Δεν πιάσαμε στόχο.
Συγκροτήσαµε βάση στήριξης, και προχωράμε στα επόμενα βήματα του περίφημου μετασχηματισμού. Παραμένει ακόμα ανεκπλήρωτο το στοίχημα της κατάκτησης του βιώσιμου μοντέλου στη Δυτική Ελλάδα και όλη τη χώρα.
Οπως χαρακτηριστικά έχει λεχθεί, βρισκόμαστε στην αρχή της αρχής, αλλά ξέρουμε τον δρόμο πλέον, και έχουμε και τα μέσα.

ΕΧΟΥΜΕ επίσης τις κατάλληλες πολιτικές συνθήκες. Αντιλαμβανόμαστε, οι πολύ περισσότεροι τουλάχιστον, ότι την κατάκτηση αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια να την κλονίσουμε και να τη στερηθούμε.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ