Ξέσπασμα του πρ. δημάρχου Ζαχάρως Π. Χρονόπουλου στην “Π” – “Ξέρεις τι θα πει 390 χρόνια φυλακή;”

“Πληρώνω εδώ και τέσσερα χρόνια, 500 ευρώ κάθε μήνα! Κι μου έβαλε και η Πυροσβεστική 50.000 ευρώ πρόστιμο”, σημείωσε ο τότε δήμαρχος Ζαχάρως για τη βαριά του καταδίκη για τις φωτιές του 2007.

χρονοπουλος

Ξέρεις τι είναι, να φας… 390 χρόνια φυλακή; Ούτε ένα, ούτε δύο! Αλλά 390 χρόνια φυλακή;» ρωτάει αφοπλιστικά τον υπογράφοντα, ο πρ. δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, που μαζί με τον τότε νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα και έναν πυροφύλακα, πληρώνουν ακόμα πολύ ακριβά για τις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Και πληρώνουν όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά: Ο τότε δήμαρχος Ζαχάρως πληρώνει κατάσυγχώνευση 10 χρόνια φυλακής, που μεταφράζονται σε 500 ευρώ κάθε μήνα! «Αν δεις καμιά μέρα και έρθουν και με πιάσουν, θα είναι γιατί δεν έχω να πληρώσω!»λέει στην «ΠτΔ» και ξεσπάει: «Πληρώνω εδώ και τέσσερα χρόνια, 500 ευρώ κάθε μήνα! Κι μου έβαλε και η Πυροσβεστική 50.000 ευρώ πρόστιμο από πάνω! Και όλα αυτά, για κάτι που δεν έφταιγα! Και ξέρεις τι μου είπε ένας εισαγγελέας; «Κύριε δήμαρχε, έπρεπε να κάτσετε στο γραφείο σας,να κάνετε τοπικό συντονιστικό όργανο, γιανα μην έχετε κανέναν φόβο να δικαστείτε!»

Αλλά εγώ αντί να κάνω αυτό, πήγαινα τότε στα μέτωπα της φωτιάς, για να σώσω τουςανθρώπους! Και πράγματι έσωσα 4-5 ανθρώπους από το θάνατο!» Και συμπληρώνει ο Πανταζής Χρονόπουλος:

«Ο πρώτος που έπρεπε να δικαστεί για τις
φωτιές του 2007 στην Ηλεία, ήταν ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής που είχε την ευθύνη στην περιοχή. Πλήρωσα για κάτι που δεν μου αναλογούσε!».

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ

Πάντως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, ο κόσμος τον επανεξέλεξε πανηγυρικά δήμαρχο το 2010, λαμβάνοντας 56% στον δεύτερο γύρο! Μάλιστα, τον Μάιο του 2014 εξελέγη ξανά δήμαρχος Ζαχάρως για τέταρτη θητεία και παρά τις δικαστικές εμπλοκές που είχε, κατακτώντας μάλιστα τη νίκη από τον πρώτο γύρο!: «Ο κόσμος με ήθελε, με θέλει και θα με θέλει εδώ στην περιοχή, διότι είμαι ο άνθρωπος που σηκώνω το τηλέφωνο και στις 4 τη νύχτα! Ακόμα και τώρα!». Σε ό,τι αφορά στις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, αποκαλύπτει: «Εγώ τη δεύτερη κιόλας μέρα πήρα τηλέφωνο το Αστυνομικό Τμήμα της Ζαχάρως και τους είπα: ‘’Παιδιά, απ’ ό,τι βλέπετε οι φωτιές είναι βαλτές! Πείτε να βγάλουν στον δρόμο τον στρατό και την αστυνομία, ώστε να μην επιτρέπουν τη διέλευση κόσμου…’’. Εγώ το είπα, εγώ το άκουσα…».

Και συμπληρώνει: «Φαίνεται ότι υπήρξε συντονισμένο σχέδιο εμπρησμών. Οταν στην Τουρκία έλεγαν ότι ‘’μας έκαψαν οι Ελληνες’’. Τόσοι τζαχαντιστές έχουν περάσει στην Ελλάδα. Πού είναι τα «παιδιά» του Ερντογάν;» λέει με νόημα.

Που ηταν οι αντιπυρικες ζωνες;»

Πάντως ο κ. Χρονόπουλος, εμφανίζεται λάβρος για τις φετινές πυρκαγιές, που κατέκαψαν την
Ηλεία και αποδίδει ευθύνες: «Είμασταν τελείως ανέτοιμοι! Νομίζω ότι οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας δεν έκαναν τίποτα! Οι υπεύθυνοι δεν προνόησαν για την πρόληψη των πυρκαγιών; Πού ήταν οι αντιπυρικές ζώνες; Επρεπε να είχαν γίνει και όχι να σου λέει ο δασάρχης «δεν γίνεται».

Γιατί ξέρω πολλούς που ζητούσαν χρόνια να κόψουν τα δένδρα που εφάρμοζαν στα σπίτια τους και τους έλεγαν «όχι»!
Και προβαίνει σε μια σύγκριση: «Αν αντιπαραθέσεις τις εκτάσεις που κάηκαν στην Ηλεία κατά την εποχή που η πυρόσβεση ήταν ευθύνη του Δασαρχείου, με τις εκτάσεις που κάηκαν τα τελευταία χρόνια, θα δεις ότι τώρα είναι 50 φορές πάνω!

Και αυτό γιατί δεν είναι οι σωστοί άνθρωποι, στις κατάλληλες θέσεις. Λαμβάνουν καίριες θέσεις αυτοί που είναι στα γραφεία, δεν είναι οι μάχιμοι».Οσο για την επόμενη ημέρα, είναι εμφανώς απαισιόδοξος και προβλέπει:

«Και τώρα να ξέρεις που πάθαμε την καταστροφή αυτή, θα λένε διάφορα και δεν θα γίνει καμία
εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν!».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 Αντιγραφή
received 4355000644586265
IMG 1327
20210920 ΑΙΤΩΛΙΚΟ 1