ΥπΑΑΤ: Έρχεται τροπολογία για καταβολή αποζημιώσεων – Ποιους αφορά

Οι αποζημιώσεις αφορούν καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουνίου

ΕΛΓΑ

Με τροπολογία θα καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την καταβολή προκαταβολών από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουνίου 2022 σε έξι περιφέρειες της χώρας, η οποία αναμένεται να κατατεθεί από το ΥπΑΑΤ τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ξάνθης , Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας και Θεσσαλονίκης, όπου η θεομηνία του Ιουνίου προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς από την SerExpo, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία για την καταβολή της προκαταβολής στους ζημιωθέντες παραγωγούς λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων του Ιουνίου.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα είπε ότι την ημέρα της ψήφισης της τροπολογίας θα έχουμε την ανακοίνωση για την άμεση προκαταβολή, του ποσού της προκαταβολής, αλλά πρέπει να ολοκληρωθούν όλα τα πορίσματα. «Έχουμε ήδη δώσει περισσότερους γεωτεχνικούς που ολοκληρώνουν τα πορίσματα και τότε θα είμαστε σε θέση να κάνουμε την εξόφληση. Δεν θα αργήσει πολύ αλλά δεν μπορώ αυτήν τη στιγμή να την προσδιορίσω. Πρέπει να ολοκληρωθούν τα πορίσματα. Θα είναι μια σημαντική προκαταβολή με βάση της ζημίες οι οποίες δεν ήταν ίδιες παντού».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
αγρότες
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Συντάξεις