«Υπάρχει ρατσισμός σε αυτό το σχολείο κατά των τσιγγάνων»-«Θα σας κόψω τα χέρια»
Καταγγελία για τη συμπεριφορά διευθύντριας νηπιαγωγείου στα Άνω Λιόσια

Μεγάλη η ένταση, που σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026, έξω από το 1ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων.
Μάλιστα όπως υποστηρίζει ο νονός μαθήτριας, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο την ώρα που συνόδευσε το παιδί στο σχολείο, προηγήθηκε περιστατικό με παιδιά που έπαιζαν στον χώρο. Σύμφωνα με την καταγγελία, η συμπεριφορά της διευθύντριας τόσο προς τους γονείς που βρίσκονταν έξω από το σχολείο όσο και προς τα παιδιά ήταν έντονη.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην είσοδο οχήματος της διευθύντριας στον χώρο του σχολείου, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την καταγγελία, η είσοδος οχημάτων στον συγκεκριμένο χώρο απαγορεύεται.
Στο βίντεο που έφτασε στο Newsbomb ακούγεται, μεταξύ άλλων, η φράση «θα σας κόψω τα χέρια», με τον καταγγέλλοντα να υποστηρίζει ότι αυτή απευθυνόταν σε μαθητές. Το περιστατικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν τα παιδιά.
Παράλληλα, ο νονός της μαθήτριας θέτει σοβαρό ζήτημα σχετικά με καταγγελλόμενες συμπεριφορές εις βάρος παιδιών Ρομά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «υπάρχει ρατσισμός σε αυτό το σχολείο κατά των τσιγγάνων», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «απαράδεκτη».
Το περιστατικό προκαλεί ερωτήματα για το τι συμβαίνει στους χώρους του 1ου Νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων όταν οι γονείς δεν είναι παρόντες, καθώς και για το αν έχουν υπάρξει και άλλες παρόμοιες καταγγελίες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News