Υπεγράφη η Απόφαση για τον προσωπικό γιατρό – Από 20 έως 45 ευρώ κατ’ άτομο η αμοιβή

Διαπραγματεύσεις με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ξεκινά άμεσα ο ΕΟΠΥΥ και για τις λοιπές ειδικότητες, μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης, η οποία καθορίζει τη διαδικασία σύμβασης παροχής υπηρεσιών του προσωπικού γιατρού.

Υπεγράφη η Απόφαση για τον προσωπικό γιατρό - Από 20 έως 45 ευρώ κατ' άτομο η αμοιβή

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε σχετικά: «Η σύμβαση αφορά στο σύνολο των ιδιωτών γιατρών σε πρώτη φάση ειδικότητας γενικής, οικογενειακής ιατρικής και παθολογίας και θα ακολουθήσει πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των γιατρών αυτών των ειδικοτήτων. Η αμοιβή κατ’ άτομο κυμαίνεται από 20 έως 45 ευρώ και δεν θα υπόκειται σε clawback και rebate, όπως αναληθώς διακινείται, ενώ οι ώρες απασχόλησης των γιατρών βάσει του εγγεγραμμένου πληθυσμού θα κυμαίνονται από 15 έως 35 εβδομαδιαίως».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, δόθηκε εντολή στον ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει κατά προτεραιότητα η διαπραγμάτευση με τον ΠΙΣ για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης για τους γιατρούς των λοιπών ειδικοτήτων, με στόχο την όσο πιο δυνατή καθολική πρόσβαση των ασθενών σε περισσότερους ειδικούς γιατρούς.

Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι «υλοποιείται η δέσμευση μας για άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο των γιατρών και καλύτερες αμοιβές με ρεαλιστικές υποχρεώσεις».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κορονοϊός «ξεγλιστρά» από το αντιικό χάπι της Pfizer
ΕΟΔΥ: «Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε το τελευταίο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων»
Κορονοϊός: Θα έρθουν και στην Ελλάδα τα ακόμα πιο μεταδοτικά στελέχη του ιού
Προσωπικός ιατρός: Επίσημη πρώτη για τον θεσμό - Επιφυλάξεις στην «Π» για τη βιωσιμότητα του