ΥΠΕΞ: 13 επιπλέον προξενικές Αρχές εντάσσονται στην υπηρεσία myConsulLive

ΥΠΕΞ: 13 επιπλέον προξενικές Αρχές εντάσσονται στην υπηρεσία myConsulLive

Δεκατρείς επιπλέον πρεσβείες και προξενεία από 10 χώρες προστίθενται στην υπηρεσία myConsulLive κατόπιν πρωτουβουλίας των Υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αυξάνεται περαιτέρω ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών και ομογενών οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό και έχουν πλέον τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν υποθέσεις τους με το Ελληνικό Δημόσιο μέσω βιντεοκλήσης.

Από την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στο myConsulLive εντάσσονται:

– οι πρεσβείες της Ελλάδας σε Όσλο, Κίεβο, Τελ Αβίβ, Αμπού Ντάμπι, Μπακού, Ερεβάν και Τιφλίδα

– τα προξενεία Αγίας Πετρούπολης, Γκουανγκζού, Σαγκάης, Χονγκ-Κονγκ, Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων.

Με την προσθήκη των νέων Αρχών Εξωτερικού διατίθεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης με ψηφιακό ραντεβού συνολικά από 73 πρεσβείες και προξενεία σε 44 χώρες, ενώ προβλέπεται η σταδιακή επέκταση της εξ αποστάσεως παροχής προξενικών υπηρεσιών, μέσω του myConsulLive, από το σύνολο των Αρχών που διαθέτει η Ελλάδα στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω υπηρεσία ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά τον Δεκέμβριο του 2020 με την συνεργασία των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη. Ο σχεδιασμός και η υλοποίησή της πραγματοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πρότυπο των αντίστοιχων υπηρεσιών ψηφιακών ραντεβού που παρέχουν τα ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ, η ΑΑΔΕ και ο eΕΦΚΑ. Η πλατφόρμα του myConsulLive παρέχει εξυπηρέτηση με βίντεο κλήση για τις ακόλουθες διοικητικές πράξεις:

– Έκδοση πιστοποιητικού μονίμου κατοίκου εξωτερικού

– Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ή γέννησης

– Βεβαίωση διαμονής

– Αντίγραφα ή αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων

– Δήλωση δικαιούχου σύνταξης

– Υποβολή αιτήσεων ή δηλώσεων στην Προξενική Αρχή.

Τα ραντεβού προγραμματίζονται για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στο myConsulLive.gov.gr. Για την αυθεντικοποίηση στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη η χρήση κωδικών Taxisnet, ενώ κατά την έναρξη της βιντεοκλήσης ο ενδιαφερόμενος ταυτοποιείται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ