ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία

«Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, παραμένει για την ώρα στο πλοίο και θα επιστρεψει στην Ελλάδα» καταλήγουν κυβερνητικές πηγές

Τουρκία

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Μου απαγόρευσαν την είσοδο στη Σμύρνη» – Ακραία πρόκληση των Τούρκων
Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».

Την ίια στιγμή, κυβερνητικές πηγές αναφέρονται στο ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με αυτές ο Αποστολος Τζιτζικωστας πηγε το πρωί στη Σμύρνη με το πλοίο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη προκειμένου να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ. Όχι δηλαδή μονο ως Έλληνας αλλά και ως Ευρωπαίος αξιωματούχος. Όταν έφθασε του είπαν οτι υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στη χώρα. Όταν ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους δεν δόθηκε απάντηση.

Το ίδιο και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν. Υπήρξε επικοινωνία του Περιφερειάρχη με το ΥΠΕΞ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Ούτε σε αυτούς δόθηκε ο λόγος για την απαγόρευση εισόδου. Ο κ. Τζιτζικωστας παραμένει για την ώρα στο πλοίο και θα επιστρεψει στην Ελλάδα.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
oikonomou