Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Ποια πρόσωπα έχουν επιλεγεί για τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας, Υγείας, Πολιτικής Προστασίας, Παιδείας
Ο Ιωάννης Σαρμάς έλαβε και αποδέχθηκε την εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι προχωρούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία αναμένεται να ορκιστεί την Παρασκευή (26/05/2023).
Αύριο Πέμπτη (25/05/2023) στις 16.00 θα ορκιστεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς.
Ο Ιωάννης Σαρμάς έλαβε και αποδέχθηκε την εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι προχωρούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία αναμένεται να ορκιστεί την Παρασκευή (26/05/2023).
Σύμφωνα με πληροφορίες για υπουργοί προκρίνονται οι εξής:
Για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνεται ο Πρέσβης επί Τιμή Παύλος Αποστολίδης.
Για το Υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης.
Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος είναι και ο προηγούμενος Αρχηγός του ΓΕΣ.
Για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος τώρα είναι υφυπουργός στο συγκεκριμένο Υπουργείο και έχει διατελέσει και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Υπενθυμίζεται πως για το Υπουργείο Υγείας έχει γίνει πρόταση στην Αναστασία Κοτανίδου, και φέρεται να την έχει αποδεχθεί.
Το Υπουργείο Παιδείας εκτιμάται ότι θα αναλάβει η Μαρία (Μάρα) Νικολαΐδου, Καθηγήτρια στο τμήμα πληροφορικής και τηλεματικής στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο.
Πηγή: newsit.gr
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Τίτλοι τέλους για τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Πατρέων ΦΩΤΟ
Το αθώο σφάλμα των οδηγών που διαλύει την αντλία καυσίμου και κοστίζει ακριβά
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στο «Πολύεδρο»
«Τηγανητά» αυγά χωρίς σταγόνα λάδι: Το μυστικό που απογειώνει τη γεύση και σώζει θερμίδες
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Αιγιάλειας δίνουν ζωή στον Αύγουστο
