Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης για τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου

Με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου επισφραγίστηκε η μακροχρόνια και εξαιρετική συνεργασία τους.

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης για τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου

Με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου επισφραγίστηκε η μακροχρόνια και εξαιρετική συνεργασία τους.

Το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης υπέγραψαν οι Πρόεδροι των δύο Επιμελητηρίων Παναγιώτης Τσιχριτζής και Φώτης Κόττης στις 27.05.2023 στη Ζάκυνθο, κατά τη διάρκεια διημέρου δράσεων, της 53ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) και της Διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ).

Σκοπός της συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων είναι η από κοινού προαγωγή των οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων των δυο περιοχών.

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης για τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης για τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου

Η αδελφοποίηση αυτή εμπνέεται από τις ιστορικές ρίζες που συνδέουν τις δυο περιοχές. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ισχυροί δεσμοί συνδέουν Αιτωλούς, Ακαρνάνες και Ζακυνθινούς, με αποκορύφωμα τη βοήθεια που προσέφεραν Ζακυνθινοί (επώνυμοι και μη) στους πολιορκημένους του Μεσολογγίου κατά τη διάρκεια των πολιορκιών του, αφού αρκετοί έλαβαν μέρος σ΄ αυτές. Συγκινητική υπήρξε και η βοήθειά τους, όταν πλήθος Μεσολογγιτών είχαν κατακλύσει το νησί αναζητώντας εκεί κάθε μορφής βοήθεια. Οι κάτοικοι προσέφεραν στους αγωνιζόμενους αδερφούς τους ακόμα και τα μολυβένια τους πιάτα για να μετατραπούν σε σφαίρες.

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης για τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης για τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης για τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου

Κατά την διάρκεια της β΄ πολιορκίας του Μεσολογγίου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε και έγραψε στο Λόφο του Στράνη το επικό ποίημα « Ύμνος εις την Ελευθερία», που αργότερα μελοποιήθηκε από τον Κερκυραίο Νικόλαο Μάνζαρο και αποτέλεσε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ο εθνικός μας ποιητής, εμπνεόμενος από τα δεινά που υφίσταντο οι πολιορκημένοι κατά τη διάρκεια της β΄ πολιορκίας, έγραψε τη “Γυναίκα της Ζάκυθος” , καθώς και ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής ποίησης με τίτλο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Θέμα του είναι ο ηρωικός αγώνας των πολιορκημένων ως την απεγνωσμένη Έξοδο την παραμονή των Βαΐων (10 Απριλίου 1826).

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ