Υποκλοπές: Τρία πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μιλούν στην «ΠτΔ» – Ποιον βολεύει τέτοιο κλίμα;

Η «ΠτΔ», για να σας βάζει σιγά – σιγά στο κλίμα, ζήτησε από στελέχη των τριών Κομμάτων που ενεπλάκησαν περισσότερο, άμεσα ή έμμεσα, στον «πολιτικό καβγά» τις απόψεις τους.

Υποκλοπές: Τρία πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μιλούν στην «ΠτΔ» - Ποιον βολεύει τέτοιο κλίμα;

Ανοίγει η Βουλή και… ετοιμαστείτε για «μάχες σώμα με σώμα»!

Η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη θα αναβιώσει στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις υποκλοπές, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η Διάσκεψη των Προέδρων, με κύριο αντικείμενο τον προγραμματισμό συνεδριάσεων Ολομέλειας και Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναφορικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας», για να σας βάζει σιγά – σιγά στο κλίμα, ζήτησε από στελέχη των τριών Κομμάτων που ενεπλάκησαν περισσότερο, άμεσα ή έμμεσα, στον «πολιτικό καβγά» τις απόψεις τους.

Μίλησαν αποκλειστικά στην «Π» η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης (ο οποίος, ελλείψει της παρουσίας στη Βουλή του Ν. Ανδρουλάκη, θα σηκώσει το κύριο βάρος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ):

Τους θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα:

-Βλέπετε πως πάμε ολοταχώς για πολεμικές συνεδριάσεις; Οι περισσότεροι προβλέπουν ότι θα ξεφύγει εντελώς η κατάσταση! Εσείς τι λέτε;

-Κατά τη γνώμη σας, τι θα έπρεπε αν γίνει ώστε να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση;

-Ποιον πιστεύετε ότι εξυπηρετεί το πολεμικό κλίμα;

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: «ΜΑΤΑΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΤΑΣΗ…»

Υποκλοπές: Τρία πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μιλούν στην «ΠτΔ» - Ποιον βολεύει τέτοιο κλίμα;

Η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου επισημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις και πολεμικές συγκρούσεις, θεωρώντας πως χάρη στην κυβέρνηση κυρίως, θα υπερισχύσει διάλογος επιχειρημάτων:

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν υπάρχουν ούτε «μάχες σώμα με σώμα», ούτε πολεμικές συνεδριάσεις. Θα πρέπει να υπάρχει ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος επιχειρημάτων και αποδείξεων. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση συμφώνησε από την πρώτη στιγμή στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης εντός εκείνης της εβδομάδας.

Οι θεσμοί της ελληνικής δημοκρατίας είναι πολύ ισχυροί και ανθεκτικοί, όπως έχει αποδειχθεί πολλαπλώς από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Μάταια ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση στο δημόσιο διάλογο, διότι αφενός έχει δρομολογηθεί θεσμικά η διερεύνηση του ζητήματος και αφετέρου η κυβέρνηση έχει καταφέρει τόσα πολλά την 3ετία αυτή, που οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο πιο επιτυχημένος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ “ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ” ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΜΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Υποκλοπές: Τρία πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μιλούν στην «ΠτΔ» - Ποιον βολεύει τέτοιο κλίμα;

Η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως αυτός ευθύνεται για ό,τι συνέβη, αυτός πρέπει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις:

«Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων, πολιτικών και πολιτών ακουμπά τον πυρήνα του φιλελεύθερου πολιτεύματος και γι’ αυτό υπονομεύει εντέλει τη δημοκρατία. Οι παρακολουθήσεις είναι ανεπίτρεπτες στα δημοκρατικά πολιτεύματα. Όταν λόγοι εθνικής ασφάλειας τις επιβάλλουν, υπάρχουν ισχυρά θεσμικά αντίβαρα.

Για να μην επικρατήσει λοιπόν «πολεμικό κλίμα», πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η τραυματισμένη δημοκρατία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με «κουκούλωμα» του σκανδάλου ούτε με αποπροσανατολισμό των πολιτών. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρει προσωπικά την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο, οφείλει στο όνομα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Απαντήσεις με διαφανή, κοινοβουλευτικό, θεσμικό τρόπο: για το κατασκοπευτικό σύστημα Predator και τις σχέσεις της ΕΥΠ με αυτό, για τους λόγους παρακολούθησης του αρχηγού του τρίτου πολιτικού κόμματος, του κ. Ανδρουλάκη, για όλους τους πολίτες που παρακολουθούνταν.

Μπροστά στη γκρίζα ζώνη που δημιούργησε το δικό του επιτελικό κράτος, αντιτάσσεται όλος ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας. Είναι ζήτημα δημοκρατικού πατριωτισμού, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης αγνόησε επιδεικτικά, αλαζονικά και κυνικά. Η κατάσταση λοιπόν εκτραχύνεται από τον κ. Μητσοτάκη, όχι από τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη δημοκρατία».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ!»

Υποκλοπές: Τρία πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μιλούν στην «ΠτΔ» - Ποιον βολεύει τέτοιο κλίμα;

Ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, Μιχάλης Κατρίνης, τονίζει, έστω και έμμεσα, ότι θα πέσει στο κενό η όποια προσπάθεια για συγκάλυψη και αποπροσανατολισμό!

«Αυτοί που θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση, να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες τους και η αλήθεια, είναι βέβαιο ότι θα επιλέξουν την οξύτητα, τη λογική των συμψηφισμών, τον αποπροσανατολισμό.
Το ΠΑΣΟΚ, όμως, είναι δύναμη ευθύνης, δεν θα πέσει σε αυτή την παγίδα, θα δώσει τη μάχη για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί με την έρευνα σε βάθος, με την αποκάλυψη των λόγων της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, με την αποκάλυψη των ονομάτων των πολιτικών, των δημοσιογράφων και των παραγόντων του δημόσιου βίου που παρακολουθούνταν ή παρακολουθούνται, με την ενδελεχή έρευνα για αυτούς που έχουν και χρησιμοποιούν το predator στην Ελλάδα, για τους οποίους έχει απλωθεί πέπλο προστασίας και αυτό λέει πολλά.

Αν πιστεύουν κάποιοι ότι, κάνοντας πεδίο μάχης και φθηνών μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων την Εξεταστική Επιτροπή και παρεμποδίζοντας την έρευνα και εξέταση μαρτύρων, θα καταφέρουν να συγκαλύψουν την υπόθεση, κάνουν λάθος.

Εχουμε ένα συγκεκριμένο περιστατικό παρακολούθησης ενός εκλεγμένου ευρωβουλευτή και αρχηγού κόμματος που αποδεικνύει την ύπαρξη ενός επιτελικού παρακράτους.

Η υπόθεση των υποκλοπών θα έχει μία και μόνο κατάληξη, την πολιτική και ποινική κάθαρση, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και για να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές ελευθερίες».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόταση Σκρέκα για Ευρωπαϊκό Ταμείο ύψους 80 δισ. ευρώ για τις επιπτώσεις από τις υψηλές τιμές φυσικού αερίου
Καιρός: Παραμένει η κακοκαιρία «Bogdan» στη Δυτική Ελλάδα με άνοδο της θερμοκρασίας
Κορονοϊός: Νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα - Πόσα εντοπίστηκαν
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον Πρόεδρο της Βουλής για την Εξεταστική