Υπόμνημα Καραμανλή στην Προανακριτική: «Δεν έχω τελέσει αξιόποινη πράξη»

Ο πρώην υπουργός Υποδομών αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση των Τεμπών και ζητά την άμεση παραπομπή του σε ανακριτή μέσω της Βουλής

Υπόμνημα Καραμανλή στην Προανακριτική: «Δεν έχω τελέσει αξιόποινη πράξη»

Κάθε ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη αρνείται ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε υπόμνημα που υπέβαλε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Στο μονοσέλιδο σημείωμά του, ο κ. Καραμανλής δηλώνει ρητά ότι δεν έχει τελέσει καμία αξιόποινη πράξη, ούτε την πράξη της παράβασης καθήκοντος για την οποία διερευνάται.

«Αρνούμαι ότι έχω τελέσει τη διερευνώμενη πράξη της παράβασης καθήκοντος ή οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη κατά το επίμαχο διάστημα ή οποτεδήποτε αλλού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός προχωρά σε μία ασυνήθιστη νομική κίνηση, ζητώντας από την Ολομέλεια της Βουλής την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ώστε η υπόθεση να εξεταστεί από ανακριτή, όπως προβλέπεται από το άρθρο 86 παρ. 4 του Συντάγματος.

«Δηλώνω ότι επιθυμώ, προς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδειξη της αθωότητάς μου, την κίνηση ποινικής δίωξης από την Ολομέλεια της Βουλής», τονίζει.

Πότε αναμένεται το πόρισμα

Το αίτημα Καραμανλή κινείται στη λογική του προηγούμενου παραδείγματος του Χρήστου Τριαντόπουλου, για τον οποίο είχε αποφασιστεί άμεση παραπομπή χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το τελικό πόρισμα της Προανακριτικής αναμένεται εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση από την Ολομέλεια εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν έως τις 20 Ιουλίου.