Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας: Η απόφαση για τους 39 συλληφθέντες από αστυνομικούς της Πάτρας
Δυο εγκληματικές οργανώσεις για αρχαιοκαπήλια εξάρθρωσε σε ευρεία επιχείρηση η υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνιασης Πάτρας. Δώδεκα Αιτωλοακαρνάνες λαθρανασκαφείς και «μεσάζοντες».
Ενώπιον των Δικαστικών Αρχών της Θεσσαλονίκης για τη απολογία τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου βρέθηκαν οι 39 συλληφθέντες των δύο εγκληματικών ομάδων των αρχαιοκάπηλων πού εξαρθρώθηκαν προ ημερών από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών.
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας, ανάμεσά τους και επτά άτομα από την Αιτωλοακαρνανία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φύλακας έκλεβε και πωλούσε αρχαία, με φορτηγά έφευγαν για το εξωτερικό ΦΩΤΟ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας και όσα προέκυψαν από την έρευνά της οι αρχαιοκάπηλοι είχαν στήσει τουλάχιστον από το 2022 ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο μάλιστα είχε διασυνδέσεις μέσω του φερόμενου ως αρχηγού του, ενός 66χρονου από τη Θεσσαλονίκη, σε οίκους δημοπρασιών στο εξωτερικό, όπου προωθούσαν τις αρχαιότητες κυρίως νομίσματα διάφορων ιστορικών περιόδων.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Σωφρονιστικός υπάλληλος και Αρχαιοφύλακας στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας ΦΩΤΟ
Ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είχε συνεργασία με Έλληνα, που εργάζονταν σε οίκο δημοπρασίας του εξωτερικού και έτσι κατάφερνε με ευκολία να προωθεί διάφορα αρχαία αντικείμενα.






Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το τέλος της «μάχης» με το καρπούζι: 4 έξυπνοι τρόποι για να το κόψετε σαν επαγγελματίας
Υδρόψυξη στους 45 βαθμούς: Η επανάσταση στο data center της NVIDIA
Η Ένωση Γυναικών Πάτρας στην «Κιβωτό της Αγάπης» ΦΩΤΟ
Αφρικανική σκόνη: Τι προκαλεί στο σώμα μας και ποιοι πρέπει να μείνουν σπίτι
Το πρώτο επίσημο trailer του Avengers: Doomsday είναι επιτέλους εδώ
