Υπόθεση Ασημακοπούλου: Κατατέθηκαν άλλες 30 αγωγές για τη διαρροή email  – Τι αναφέρει ο δικηγόρος ομογενών

H υπόθεση Ασημακοπούλου έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Η πρώτη κατάθεση αγωγής κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Ασημακοπούλου

Άλλες 30 αγωγές κατατέθηκαν για την υπόθεση με τη διαρροή των email των απόδημων, η οποία οδήγησε την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στην «έξοδό» της από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και σε παραιτήσεις. Μια υπόθεση η οποία έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος ομογενούς εκλογέα, Βασίλης Σωτηρόπουλος από την Καθαρά Δευτέρα έως σήμερα υπάρχουν άλλες 30 αγωγές εκτός από την πρώτη που κατατέθηκε την Κυριακή και αφορά σε μία ομογενή από την Ολλανδία.

Ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε ότι αυτές οι αγωγές στρέφονται κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την παράβαση από το υπουργείο Εσωτερικών «που δεν προστάτεψε τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων αυτών και τα είδαν να κυκλοφορούν και να αξιοποιούνται για άλλους σκοπούς».

Ο δικηγόρος εξήγησε ότι είναι αγωγές με τις οποίες διεκδικούνται αποζημιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο για τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας για τα προσωπικά δεδομένα.

«Έχουμε στείλει εξώδικα και στην κυρία Ασημακοπούλου ζητώντας να εξηγήσει με ποιον τρόπο έφτασε να έχει στα χέρια της τα στοιχεία αυτά. Πρέπει να έχουμε επίσημη απάντηση και από την ίδια και να εξετάσουμε στη συνέχεια αν θα στραφούμε εναντίον της και δικαστικά» υποστήριξε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Ο ίδιος είπε ότι «κάποιοι ομογενείς ήταν στη λίστα των εκλογών του 2023 και κάποιοι είχαν ήδη εγγραφεί για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για διαρροή που έχει γίνει το 2023. Κάποιοι έχουν ανησυχήσει και για το θέμα του αδιάβλητου των εκλογών».