Υπόθεση Μπογονικολού: Εξελίξεις στο Παρίσι για τον Πατρινό «κατάσκοπο» – Γιατί αναβλήθηκε η εξέταση αιτήματος αποφυλάκισης

Παρατείνεται ο εγκλεισμός για τον 59χρονο πατρινό «κατάσκοπο» Νίκο Μπογονικολό σε φυλακές του Παρισιού.

Υπόθεση Μπογονικολού: Εξελίξεις στο Παρίσι για τον Πατρινό «κατάσκοπο» - Γιατί αναβλήθηκε η εξέταση αιτήματος αποφυλάκισης

Στις φυλακές Φρενσές «Frenses» του Παρισιού θα παραμείνει τουλάχιστον για ακόμα ένα μήνα ο πατρινός επιχειρηματίας και πρώην αθλητικός παράγοντας Νίκος Μπογονικολός που συνελήφθη στις 9 Μαΐου επί γαλλικού εδάφους, με την κατηγορία της συνωμοσίας και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη λαθρεμπορία ηλεκτρονικών ειδών υπέρ της Ρωσίας, παρέχοντας τις, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, στρατιωτικές τεχνολογίες προέλευσης ΗΠΑ με στόχο την ανάπτυξη όπλων νέας γενιάς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για τις 9 Ιουλίου αναβλήθηκε η εξέταση του αιτήματος αποφυλάκισής του υπό περιορισμό εντός Παρισιού, που υπεβλήθη με το αιτιολογικό πως δεν είναι ύποπτος φυγής. Η αναβολή που παρατείνει την κράτηση Μπογονικολού, τουλάχιστον για ένα μήνα, κατά πληροφορίες οφείλεται σε διαδικαστικό ζήτημα που σχετίζεται με την αποστολή συμπληρωματικού εγγράφου από τις αμερικανικές προς τις γαλλικές Αρχές.

Η ΔΙΑΜΟΝΗ

Ως φαίνεται ξεπεράστηκε ο «σκόπελος» της διασφάλισης τόπου διαμονής στη γαλλική πρωτεύουσα που αποτελούσε βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται να είχε ζητηθεί και η συνδρομή της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, ωστόσο άγνωστο παραμένει εάν και σε ποιο βαθμό υπήρξε παροχή υποστήριξης στον 59χρονο επιχειρηματία. Στην περίπτωση τώρα απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης, θα ακολουθήσει η υποβολή νέου, διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται μέχρι τη θετική απόκριση των γαλλικών Αρχών.

Η ΕΚΔΟΣΗ

Ακόμα και εάν ο 59χρονος Πατρινός με επαγγελματική παρουσία και διασυνδέσεις ανά τον κόσμο καταφέρει να αποφυλακιστεί υπό περιοριστικούς όρους, θα βρίσκεται σε καθεστώς αναμονής για την έκδοσή του ή μη στην Αμερική, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να αποφασίσει το Εφετείο του Παρισιού.

ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ αποδίδουν 7 επιλήψιμες συναλλαγές που αφορούν σε αγορά αμερικανικής τεχνολογίας από βρετανικές εταιρείες με τελικό χρήστη θυγατρική της «Aratos» του Μπογονικολού, «υλικά» τα οποία χωρίς την έγκριση των πωλητών κατέληξαν  στη μυστική υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ