Υπόθεση Μουρτζούκου: Η αποκάλυψη της «Π» το 2023 και η σύλληψη ΦΩΤΟ
Η σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου στην Αθήνα, κατόπιν εντάλματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας. Σήμερα μεταφέρεται στην Πάτρα για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Για τη δολοφονία τριών βρεφών -εκ των οποίων των δύο δικών της- καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας γυναίκας, συνελήφθη, χθες το απόγευμα Δευτέρα 7/07/2025 η Ειρήνη Μουρτζούκου.
Η 25χρονη από την Κάτω Αχαΐα συνελήφθη από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, που χειρίζεται την υπόθεση, για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και μη, και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.
Οι κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζει αφορούν στους θανάτους των δύο παιδιών της -σε διάστημα ενάμιση χρόνου- όπως είχε αποκαλύψει πανελλαδικά η «Πελοπόννησος» τον Οκτώβριο του 2023, τη δολοφονία βρέφους φίλης και την απόπειρα ανθρωποκτονίας γυναίκας
Τα αποκλειστικά δημοσιεύματα της «Π» τον Οκτώβριο του 2023
Σήμερα θα οδηγηθεί την Ευελπίδων στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθεί στην Πάτρα για την κύρια ανάκριση, ωστόσο η τοπική ΕΛΑΣ, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, δεν είχε λάβει σχετική ενημέρωση για μεταγωγή της.
Η 25χρονη εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε ξενοδοχείο, ενώ νωρίτερα βρισκόταν στο γραφείο του δικηγόρου της Νίκου Αλεξανδρή, χωρίς να γνωρίζουν και οι δύο ότι σε βάρος της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Από τις αρχές φθινοπώρου βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών για τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών -τα οποία κατέληξαν παρουσία τη – με τελευταίο περιστατικό την απώλεια του 15 μηνών Παναγιωτάκη, στις αρχές Αυγούστου στην Αμαλιάδα.
Η υπόθεση Μουρτζούκου ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, μετά την αποκάλυψη της «Π», στις 24 Οκτωβρίου του 2023, για τη τραγωδία που βίωνε, καθώς σε διάστημα 15 μηνών, «έχασε» τα δύο κοριτσάκια της 19 ημερών και 2 μηνών αντίστοιχα.
Την επομένη του πρωτοσέλιδου της «Π», υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκο Νικολάου να δίνει εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης. Ενέργεια που κρίθηκε επιβεβλημένη, όπως ανέφεραν πηγές στην «Π», καθώς μέχρι τότε επρόκειτο για «αινιγματικούς» θανάτους, με τη μητέρα να τελεί σε αναμονή για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για το κοριτσάκι των 19 ημερών που τον Ιούνιο του 2022 βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του στην κούνια του στο σπίτι τους στην Κ. Αχαΐα, ενώ ξεκινούσε η διερεύνηση των αιτιών θανάτου του παιδιού, δυο μηνών, που κατέληξε Οκτώβριο, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγίας Σοφίας», όπου είχε μεταφερθεί με σπασμούς και ενώ η κλινική του κατάσταση δεν υποδήλωνε κάτι ανησυχητικό. Ηταν τότε που η μητέρα ενημέρωσε τους θεράποντες ιατρούς πως πριν από ένα χρόνο είχε χάσει ακόμα ένα παιδί.
Για την περίπτωση του 19 ημερών νεογνού, όπως είχε αναδείξει η «Π», η ιατροδικαστική έκθεση που συντάχθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, ανέφερε ως αιτία θανάτου η διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας, μετά και τα ευρήματα των ιστολογικών εξετάσεων.
Παράλληλα με την ιατροδικαστική έρευνα ζητήθηκε και η διενέργεια γονιδιακού ελέγχου καθώς, όπως είχε αποκαλύψει η «Π», το 2014 είχε φύγει από τη ζωή η ενάμιση ετών αδελφή της μητέρας. Και αυτό το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εκδήλωση σπασμών είχε μεταφερθεί και στο «Αγία Σοφία» και, αφού έλαβε εξιτήριο, βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, σε περιοχή του Ναυπλίου, όπου διέμενε μαζί με την οικογένεια η ανήλικη τότε Μουρτζούκου. Η έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κορίνθου απέδωσε τον θάνατο σε λοίμωξη του αναπνευστικού.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News