Υπόθεση Πισπιρίγκου: Γιατί έδωσε νέα κατάθεση η Τσιόλα για την Ιριδα

«Θυελλώδης» αναμένεται η συνέχεια της υπόθεσης Πισπιρίγκου. Στις 31 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

 

Πισπιρίγκου,Τσιόλα

Πλέον των 4 ωρών διήρκεσε η νέα κατάθεση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα, στην ανακρίτρια Αθηνών, Ευγενία Τζωρτζάτου, που διερευνά τον θάνατο της 6μηνης Ιριδας, της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου

Η έμπειρη ιατροδικαστής, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή του βρέφους όταν αυτό είχε βρεθεί νεκρό στην κούνια του, παρέστη ανάγκη να δώσει νέα κατάθεση, παρ ’ότι προηγήθηκε η προφυλάκιση της κατηγορουμένης, και το γεγονός χαρακτηρίζεται, αν μη τι άλλο, αξιοσημείωτο και αξιοπρόσεκτο!

Η κ. Τσιόλα είχε καταθέσει πρώτη για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους (επί 5ωρο στις 18 Αυγούστου 2022) και τώρα η παρουσία της στο ανακριτικό γραφείο, λογικά σημαίνει ότι απαιτήθηκε να διασαφηνισθούν -εκ μέρους της- αρκετά «επίμαχα» σημεία της υπόθεσης, που άπτονται της Ιατροδικαστικής επιστήμης, στη βάση νέων δεδομένων, που προκύπτουν από το πόρισμα του παθολογοανατόμου κ. Ευθυμιάδη, αλλά και όσα αναφέρονται στο απολογητικό υπόμνημα της Πισπιρίγκου.

Η κατάθεση, φυσικά, έγινε υπό άκρα μυστικότητα, το γεγονός ωστόσο της κλήσης της υποδηλώνει ότι η συνέχεια της υπόθεσης προμηνύεται «θυελλώδης», λόγω εμφανών ιατροδικαστικών αποκλίσεων, που αφορούν στην αιτία και τον τρόπο που έχασε τη ζωή της η μικρή.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ