Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης: Αίτημα για άνοιγμα της υπόθεσης με διενέργεια νέας ΕΔΕ στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Μαίνεται η αναταραχή στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, για ακαδημαϊκό που φέρεται να «κατηγορείται» για σεξουαλική παρενόχληση σε φοιτήτρια, αλλά η ΕΔΕ δεν έδειξε κάτι.

Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης: Αίτημα για άνοιγμα της υπόθεσης με διενέργεια νέας ΕΔΕ στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Συνεχίζεται ο έντονος αναβρασμός στο Πανεπιστήμιο Πατρών με την επιστροφή στο διδακτικό και ερευνητικό έργο καθηγητή, που είχε καταγγελθεί για «σεξουαλική παρενόχληση, εργασιακό εκφοβισμό και εξώθηση σε παραίτηση εργαζομένων».

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Βιολογίας κινητοποιείται, για τέταρτη εβδομάδα, απαιτώντας την απομάκρυνσή του καθηγητή από το Τμήμα και κάθε άλλο Τμήμα, κάνοντας λόγο για «πανεπιστημιακό δάσκαλο με κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά»!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χθες επανήλθε στο θέμα και μέσω ανακοίνωσής του αναφέρει: «Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι να παρακολουθούμε την επιστροφή του καθηγητή. Δεν θα σιωπήσουμε απέναντι στη συγκάλυψη», επικρίνοντας τον πρύτανη, Χρήστο Μπούρα, ο οποίος διέταξε ΕΔΕ η οποία και δεν κατέληξε σε ενοχοποίηση του καθηγητή.

«Δεσμευόμαστε να θέσουμε το ζήτημα και σε ευρωπαϊκούς φορείς για παραβίαση των κατευθύνσεων Ισότητας των Φύλων. Απαιτούμε αντίγραφα του φακέλου των ΕΔΕ στην εισαγγελία, προς διερεύνηση τυχόν τέλεσης ποινικού αδικήματος και άνοιγμα της υπόθεσης ξανά με διενέργεια νέας ΕΔΕ» καταλήγει.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ