Υπόθεση θανάτου τριών παιδιών: Η σιωπή της μητέρας, τα «κενά» και οι απαντήσεις των γιατρών

Σάλος με δημοσίευμα που έκανε λόγο για έγκλημα στην περίπτωση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τι υποστήριζει στην «Π» ιατροδικαστής για τα υποτιθέμενα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Υπόθεση θανάτου τριών παιδιών: Η σιωπή της μητέρας, τα «κενά» και οι απαντήσεις των γιατρών

Σαν «βόμβα» έσκασε στις 6 χθες το απόγευμα η είδηση που δημοσίευσε το διαδικτυακό «Πρώτο Θέμα», η οποία απέδιδε σε έγκλημα τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Λίγη ώρα αργότερα, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία διέψευδε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Διαψεύδουν το δημοσίευμα για εισπνοή τοξικού αερίου οι ιατροδικαστές – Η επίσημη ανακοίνωση ΝΕΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπέγραφαν δύο συντάκτες του ενημερωτικού portal protothema.gr, «το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας κατά της 9χρονης Τζωρτζίνας είναι πλέον «ορατό» με βάση πληροφορίες που προέκυψαν από την τοξικολογική εξέταση που επίσημα αναμένεται σήμερα ή αύριο. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από την επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού εντοπίζεται αλλοίωση στο οστό της μύτης. Η οποία φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο τοξικό ή δηλητηριώδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι ενδέχεται να εισέπνευσε αέριο που προκάλεσε ανακοπή καρδιάς»!

Και μόνο η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε «πανικό»! Πήραν «φωτιά τα τηλέφωνα»! Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που έχει διενεργήσει την νεκροψία στο άτυχο κοριτσάκι, το διέψευσε από την πρώτη στιγμή. Θυμίζουμε ότι το πόρισμα του κ. Μπουζιάνη έκανε λόγο για «αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου».

Σύμφωνα με ιατροδικαστή που μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», αν είχε διαπιστωθεί κάτι στη νεκροψία, θα είχε καταγραφεί στην έκθεση την οποία υπέγραψε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.  «Αν υπάρχει τέτοιο εύρημα, όπως αυτό που ισχυρίζεται το πόρταλ, είναι καθαρά τοξικολογικό, δηλαδή θα προκύψει από την τοξικολογική εξέταση» δηλώνει ιατροδικαστής στην «Π».

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε η διενεργείσα την τοξικολογική εξέταση κυρία Λευκίδου μίλησε για το αποτέλεσμα της τοξικολογικής έρευνας! Το περίεργο είναι πάντως ότι το «Πρώτο Θέμα» παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε, δεν «κατέβασε» ούτε ανακάλεσε την ανάρτησή του.

Η διάψευση των ιατροδικαστών
Στις 8.30 το βράδυ, ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει, με επιστολή του διέψευσε δημοσίευμα σχετικά με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

Στην επιστολή του ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 και περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ- Εγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο», δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται».

Σιωπή από τη μάνα
Τη σιωπή έχει επιλέξει πλέον η τραγική μητέρα των τριών κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τα όσα είπε σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό αλλά και την «Πελοπόννησο» την περασμένη Παρασκευή.

Η εβδομάδα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ενδέχεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας.

Εκτιμάται ότι η επίσημη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων θα καθορίσει την πορεία και των ερευνών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, των δύο άλλων νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Ωστόσο το «Ανθρωποκτονιών» δεν έχει «στοχοποιήσει» κάποιον συγκεκριμένα. Μπέρδεμα πάντως υπάρχει σε σχέση με την «εκκίνηση» των ερευνών και μάλιστα διαδικαστικό.

Η Εισαγγελία Πατρών παρενέβη στο «Ανθρωποκτονιών» και ζήτησε κάποια νέα στοιχεία για διερεύνηση. Το «Ανθρωποκτονιών» ζητά περαιτέρω εξηγήσεις και η αλληλογραφία είναι σε εξέλιξη (μεταξύ Πατρών και Αθηνών).

Τα νέα στοιχεία – ερωτηματικά

* Εάν υπήρξε σωστή διάγνωση στην περίπτωση της Μαλένας –το πρώτο από τα τρία κοριτσάκια που πέθανε– αλλά και εάν κατέληξε από οξεία ηπατική ανεπάρκεια, η οποία οφείλεται σε φάρμακα ή άλλα σκευάσματα που ελήφθησαν από τη φλέβα ή το στόμα και δεν βρέθηκαν. (θυμίζουμε ότι η μήνυση των γονέων για το θέμα ετέθη στο αρχείο).

* Πού οφείλονται οι εκδορές στη μύτη του ίδιου του παιδιού.

* Να γίνει επανεξέταση στα όργανα της Ίριδας για να διαπιστωθεί εάν όντως έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου ή όχι ή εάν το βρέφος είχε άλλα προβλήματα λόγω λήψης φαρμάκων.

* Η μητέρα δηλώνει για την Ιριδα ότι την βρήκε νεκρή στις 11.30. Το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε στις 11.37. Ο σύζυγός της ήταν εκεί; Γιατί οι διασώστες λένε ότι τον βρήκαν εκεί.

* Να γίνει συσχετισμός των αποτελεσμάτων των τριών παιδιών και να επανεξεταστούν από τον ίδιο παθολογοανατόμο, προκειμένου να προκύψει μια κοινή διάγνωση.

* Να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας, ο οποίος ετάφη μαζί της.

* Να αναζητηθεί η κλινική διάγνωση από τους ιατρούς για τα αίτια ανακοπής της Τζωρτζίνας που προκάλεσε τη βαριά αναπηρία της τον Απρίλιο του 2021, ενώ δεν προϋπήρχε πρόβλημα.

* Να αναζητηθεί ο πλήρης φάκελος από το Νοσοκομείο Ρίου όταν η Τζωρτζίνα κατάφερε και βγήκε ζωντανή από την ΜΕΘ Παίδων.

* Να εξετασθεί η άποψη των παιδιάτρων της Πάτρας ότι η Τζωρτζίνα παρουσίαζε πρόβλημα μόνο όταν απουσίαζαν οι γιατροί. Μάλιστα

* Η μητέρα ανέφερε ότι στα νοσοκομεία έμενε σε μονόκλινα δωμάτια επειδή της το πρότειναν οι γιατροί. Οι γιατροί λένε ότι εκείνη ζητούσε επιτακτικά να μένει σε μονόκλινα δωμάτια, ισχυριζόμενη ότι επειδή ήταν σε εγκυμοσύνη (την οποία μετά διέκοψε) έπρεπε να είχε άνεση.

* Οι γιατροί του Καραμανδανείου διαψεύδουν την μητέρα για όσα υποστήριξε στο Star ότι το παιδί νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Όπως λένε όταν η Τζωρτζίνα έκανε εισαγωγή στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε πολύ απλή κατάσταση και μάλιστα… θα ελάμβανε εξιτήριο σε δύο ημέρες!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ