Υπουργείο Εσωτερικών: Κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ η άνοδος κατά 16 θέσεις της Ελλάδας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς

Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Υπουργείο Εσωτερικών: Κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ η άνοδος κατά 16 θέσεις της Ελλάδας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς

«Κόλαφο για τον ΣΥΡΙΖΑ» αποτελεί η άνοδος της Ελλάδας κατά 16 θέσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Η σχετική έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας (CPI) που δημοσιεύθηκε χθες, κατατάσσει την Ελλάδα στην 51η θέση μεταξύ 180 χωρών και συμπεριλαμβάνεται στο 30% των κρατών με τα καλύτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η επίδοση αυτή οφείλεται στην προσπάθεια που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, υπενθυμίζοντας την προώθηση μεταρρυθμίσεων όπως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022-2025, η θεσμοθέτηση του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου, η ρύθμιση των Δραστηριοτήτων Επιρροής (lobbying), η καθιέρωση της Πολιτικής Δώρου και η εισαγωγή του θεσμού Συμβούλου Ακεραιότητας.

«Όλα τα παραπάνω έρχονται να καταρρίψουν, με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, την προσπάθεια που καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει την Ελλάδα ως μία χώρα που μαστίζεται από τη διαφθορά ενώ αποτελούν και

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments