Υπουργείο Παιδείας: Έρευνα για τον διευθυντή που ζήτησε 50 ευρώ από οικογένεια μεταναστών

Νέες εξελίξεις στη φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου.

28η Οκτωβρίου

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε άμεση διερεύνηση του περιστατικού που έγινε γνωστό μέσω των social media, με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου, που ζήτησε 50 ευρώ από οικογένεια μεταναστών, ώστε το παιδί τους να καταθέσει στεφάνι με αφορμή τη μεγάλη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλεξάνδρου Κόπτση εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται πως:

«Σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το υπουργείο Παιδείας προέβη άμεσα στη διερεύνηση του αναφερόμενου περιστατικού αλλά δεν εντοπίστηκε καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία».

«Επετειακή» καταγγελία: Διευθυντής σχολείου ζήτησε 50 ευρώ από οικογένεια μεταναστών για να καταθέσει στεφάνι το παιδί τους

Επίσης, υπήρξε επικοινωνία με το πρόσωπο που παρουσίασε το περιστατικό μέσω των social media, χωρίς να δοθεί όμως ουδεμία πληροφορία για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού».

«Εφόσον δοθεί οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο για την εν λόγω αναφορά, θα κινηθούν αμέσως όλες οι διαδικασίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Το υπουργείο Παιδείας αγωνίζεται καθημερινά για ένα σχολείο συμπεριληπτικό, το οποίο παρέχει σε όλες και όλους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΗΝΥΣΗ
ΟΑΕΔ
φωτιά