Υπουργείο Παιδείας: Τα αποτελέσματα για τις μετεγγραφές φοιτητών

Πότε θα ξεκινήσουν οι ενστάσεις.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Από το υπουργείο Παιδείας έφτασε η επίσημη ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα των μετεγγραφών/μετακινήσεων για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ύστερα από τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συνδεθούν στην αντίστοιχη ειδική εφαρμογή των Μετεγγραφών 2022, με τους κωδικούς με τους οποίους είχαν υποβάλει και την αίτησή τους, ενώ οι φοιτητές που το επιθυμούν έχουν το περιθώριο να καταβάλλουν τις ενστάσεις-αιτήσεις μέσα από την ίδια εφαρμογή, από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και για τις επόμενες 30 ημέρες με βάση αντίστοιχο νομοθετικό άρθρο.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

  • Υποβλήθηκαν 5.488 αιτήσεις βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, ως εξής:
  • 5.366 αιτήσεις αφορούσαν τη γενική κατηγορία στην οποία 4.967 φοιτητές αιτήθηκαν μετεγγραφή σε αντίστοιχα Τμήματα, 357 φοιτητές συμπεριέλαβαν στην αίτησή τους και αντίστοιχα Τμήματα και Τμήματα προς μετακίνηση του ιδίου επιστημονικού πεδίου, ενώ 42 φοιτητές δήλωσαν αποκλειστικά Τμήματα προς μετακίνηση του ιδίου επιστημονικού πεδίου.
  • 76 αιτήσεις από φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.
  • 46 αιτήσεις από φοιτητές κυπριακής καταγωγής.
  • Επίσης, υποβλήθηκαν 264 αιτήσεις από φοιτητές, οι οποίοι δήλωσαν ότι εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες των περ. α΄ ,β΄ και γ΄ του άρθρου 78 του ν.4692/2020.Επιπλέον, υποβλήθηκαν 1.661 αιτήσεις από αδελφούς προπτυχιακούς φοιτητές.

Όσον αφορά στις μετεγγραφές που θα πραγματοποιηθούν:

  • 3.806 φοιτητές με μοριοδοτούμενους λόγους (κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια), εκ των οποίων 3.728 ανήκουν στη γενική κατηγορία, 46 είναι Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης και 32 φοιτητές κυπριακής καταγωγής.
  • 264 φοιτητές των ειδικών κατηγοριών των περ. α΄ ,β΄ και γ΄ του άρθρου 78 του ν.4692/2020.
    1.641 αδελφοί προπτυχιακοί φοιτητές.
  • Μετακινούνται σε Τμήματα του ίδιου Επιστημονικού πεδίου:

-83 φοιτητές με μοριοδοτούμενους λόγους (κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια).

-14 αδελφοί προπτυχιακοί φοιτητές.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ