Υπουργείο Πολιτισμού: Συμβολική κατάληψη καλλιτεχνών για την τροπολογία των πτυχίων

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει κηρύξει 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία.

Υπουργείο Πολιτισμού: Συμβολική κατάληψη καλλιτεχνών για την τροπολογία των πτυχίων

Σε μία συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Πολιτισμού θα προχωρήσουν σήμερα καλλιτέχνες, με αφορμή την τροπολογία για τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών.

Συγκεκριμένα, κλιμακώνεται η δράση των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού ενάντια Προεδρικό Διάταγμα που όπως υποστηρίζουν, εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήριο Λυκείου. Το πρωί της Τετάρτης οι καλλιτέχνες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού, για την τροπολογία που όπως υποστηρίζουν υποβαθμίζει τα πτυχία καλλιτεχνικών σχολών. Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει κηρύξει 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 12:00, κατά της υποβάθμισης των πτυχίων και τις συνέπειες αυτού με σκοπό την άμεση ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος.

Στο υπουργείο πολιτισμού σύμφωνα με το ethnos.gr, οι καλλιτέχνες έχουν κρεμάσει πανό, το οποίο γράφει: «Η μόνη παράσταση που ανεβαίνει σήμερα είναι η απεργία μας». Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ο ΣΕΘΕΑ, ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού – Θεάτρου και η Ένωση Σκηνοθετών – Δημιουργών φωνάζουν συνθήματα λέγοντας: «Θέλουμε ανώτατη, δημόσια παιδεία, όλα τα υπόλοιπα είναι κοροϊδία» και «είμαστε μαζί, μαζί και δυνατοί της τέχνης εργαζόμενοι έχουμε φωνή».

Μάλιστα λίγο μετά τα μεσάνυχτα σπουδαστές κρατικών, ημικρατικών και ιδιωτικών δραματικών σχολών προχώρησαν σε κατάληψη της σκηνής Rex επί της Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα όλο το Εθνικό θέατρο να τελεί υπό κατάληψη, καθώς το συντονιστικό τους έχει καταλάβει από το Σάββατο και το κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου

Σημειώνεται πως οι καλλιτέχνες ζητούν την απόσυρση της κυβερνητικής τροπολογίας που ουσιαστικά , όπως λένε, κατοχυρώνει την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών.

Υπενθυμίζεται λήγει και το τελεσίγραφο που είχαν στείλει οι καθηγητές τής υπό κατάληψη Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου προς την κυβέρνηση πως αν δεν υπάρξουν «σαφείς αποδείξεις» απόσυρσης των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων από το διάταγμα, θα παραιτηθούν.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments