Κύπρος: Στο τραπέζι η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και μείωση των rapid tests

Με κύριο θέμα τις χαλαρώσεις των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

κατάργηση

 

Επί τάπητος θα τεθούν τα θέματα της κατάργησης της προστατευτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και της μείωσης των rapid tests, ενώ δεν αποκλείονται περαιτέρω χαλαρώσεις για τους χώρους εργασίας και τους χώρους εστίασης. Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 11:30 στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τέταρτη δόση εμβολίου στην Κύπρο

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου είχε ανακοινωθεί η έναρξη χορήγησης 4ης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε άτομα άνω των 80 ετών και 3ης δόσης σε άτομα ηλικίας 12-17 ετών.

Συγκεκριμένα:

α) Η ενισχυτική/4η δόση σε πρώτη φάση χορηγείται σε άτομα άνω των 80 ετών, σε άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας που διαμένουν ή εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές, με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε μηνών από την λήψη της ενισχυτικής/3ης δόσης.

Για την χορήγηση εμβολίου σε άτομα άνω των 80 ετών, θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και η κάρτα εμβολιασμού.

β) Η ενισχυτική/3η δόση χορηγείται σε άτομα άνω των 12 ετών με εμβόλιο τεχνολογίας MRNA με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η περίοδος των έξι (6) μηνών από τη λήψη της 2ης δόσης.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop