Υψηλός κίνδυνος φωτιάς για την Παρασκευή – «Συναγερμός» για Πελοπόννησο και Δυτ. Ελλάδα ΧΑΡΤΗΣ
Ο αναλυτικός χάρτης με τις περιοχές, στις οποίες θα είναι υψηλός κίνδυνος της φωτιάς την Παρασκευή (2/8).
Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος φωτιάς (κατηγορία κινδύνου 3) αύριο (Παρασκευή 2/8) για την Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Έβρο και Μαγνησία και στο μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής Ελλάδας.
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου 🔥 για αύριο 2/8:
🟡 Υψηλός κίνδυνος 3️⃣ :
📍 #Αττική #Στερεά_Ελλάδα #Πελοπόννησο #Δυτική_Ελλάδα #Ήπειρο
📍 #Κιλκίς & περιοχές #Θεσσαλονίκης #Έβρου #Μαγνησίας
📍 στο μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής Ελλάδαςℹ https://t.co/rAEzmqCrNv@CivPro_GR… pic.twitter.com/Grm3GjPDrg
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 1, 2024
Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός: Σε «θερινή» έξαρση, αυξητικές τάσεις στις νοσηλείες, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ
Τι «φοβάται» ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και «κρούει τον κώδωνα»
Διορία μέχρι την Παρασκευή για φορολογικές δηλώσεις: Παρατείνεται η έκπτωση του 3% ΒΙΝΤΕΟ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
6 τροφές που οι γαστρεντερολόγοι αποφεύγουν σχεδόν πάντα
Ένα βίντεο του 2000 προέβλεψε τα AI chatbots και είναι ανατριχιαστικό
Κλέλια Ανδριολάτου: «Εκρηκτική» και εντυπωσιακή έκανε γιόγκα στον Αχέροντα ΒΙΝΤΕΟ
Το «αθώο» συμπλήρωμα που μπορεί να βλάψει το συκώτι
Η λειτουργία του Apple Watch που λίγοι γνωρίζουν και ίσως σώσει ζωές
Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος στο Λαογραφικό Μουσείο Καμενιάνων ΦΩΤΟ
Ποιοι δικαιούνται σύνταξη 409 ευρώ χωρίς ένσημα
Η AI σχεδιάζει πλέον ιούς – Η ανακάλυψη που μπορεί να σώσει ζωές ή να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης
