Υβριδική επιστημονική ημερίδα για τα ΙΝΦΕ και τις επιπλοκές τους

Κύριος στόχος του Σωματείου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις παθήσεις αυτές, καθώς και την ύπαρξη του Σωματείου, το οποίο στηρίζει ασθενείς, γονείς και κηδεμόνες ασθενών με ΙΦΝΕ.

Υβριδική επιστημονική ημερίδα για τα ΙΝΦΕ και τις επιπλοκές τους

Το Πρωτοβάθμιο Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα αποτελεί μέλος της ΕΣΑμεΑ, της ΕΟΣ ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ. και της ΠΟΜΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. Κύριος στόχος του Σωματείου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις παθήσεις αυτές, καθώς και την ύπαρξη του Σωματείου, το οποίο στηρίζει ασθενείς, γονείς και κηδεμόνες ασθενών με ΙΦΝΕ.

Το Σωματείο διοργανώνει Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα με Διερμηνέα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, στις 20Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 6:00μ.μ.-8:00μ.μ. με τίτλο: «Η ζωή μας με τα ΙΦΝΕ Ποιες είναι οι επιπλοκές; Ποιες είναι οι μετεγχειρητικές επιπλοκές ; Τι γνωρίζεις για το Βραχύ Έντερο; ».

Το Πρόγραμμα και οι γιατροί που θα συμμετέχουν και τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν είναι οι εξής:

18:00-18:05:Συντονίστρια -Καλώς όρισμα από την Γραμματέας του Σωματείου Τσιμά Κλεονίκη

18:05-18:15:Χαιρετισμοί : Κύριος Δουζδαμπάνης Περικλής Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πατρών Νεφρολόγος Πρόεδρος ΙΕΔΕΠ, Χρήστος Βαββας: Σύμβουλος στην Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος –HFD.

18:20-18:40 Προεδρείο: Θωμόπουλος Κωνσταντίνος Καθηγητής Γαστρεντερολόγος Ηπατολόγος Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής Π.ΓΝΠ Ρίο Πάτρας: «Φάρμακα
και μετεγχειρητικές επιπλοκές»

18:40-19:00 Θεοχάρης Γεώργιος Γαστρεντερολόγος Ηπατολόγος Επιμελητής Α Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΠΓΝΠ Ρίο Πάτρας: «Επιπλοκές και Αντιμετώπιση της Νόσου του Crohn»

19:00-19:20Τσολιάς Χρυσόστομος Γαστρεντερολόγος Ηπατολόγος Επιμελητής Β στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου: «Πότε ο ασθενής με Ελκώδη Κολίτιδα θα πρέπει να παραπεμφθεί στον χειρουργό;»

19:20-19:40 Λαρεντζάκης Ανδρέας Γενικός Χειρουργός Ειδικός Ογκολόγος Περιτοναίου Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών: «Ποια είναι η Επιπλοκή της Εντερικής Ανεπάρκειας Βραχέος Εντέρου;»

19:40-20:00 Ερωτήσεις, Απαντήσεις κοινού

Με την Ευγενική χορηγία της Φαρμακευτικής Εταιρείας Takeda και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων, Υπό την Αιγίδα της Ι.Ε.Δ.Ε.Π.,της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Δυτικής Ελλάδας Νοτίων &Ιονίων Νήσων, Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος –HFD.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπλημμυρικά έργα στην Ιόνια Οδό
Αγρίνιο: Σήμερα απολογείται ο μητροκτόνος - «Μαλώσαμε και...»
Πάτρα - Κακοκαιρία: Που θα απευθύνονται οι πληγέντες επιχειρηματίες για την καταγραφή των ζημιών
Αχαΐα: Που θα γίνουν σήμερα δωρεάν rapid test