Ζαφειρόπουλος: Ο Πατρινός συμφοιτητής του Κύπριου προέδρου…

Η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη στις Κυπριακές εκλογές στηρίζεται από μερίδα της βάσης του Δημοκρατικού Συναγερμού, καθώς επίσης και από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ., τη Δημοκρατική Παράταξη και την Αλληλεγγύη.

Ζαφειρόπουλος: Ο Πατρινός συμφοιτητής του Κύπριου προέδρου... Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος και Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να διαδεχθεί τον Νίκο Αναστασιάδη στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη ενόψει του β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 12 Φεβρουαρίου.  Το ξέρατε, όμως, ότι υπάρχει ένας Πατρινός, ο οποίος ήταν συμφοιτητής του Νίκου Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ στα μέσα της 10ετίας του ΄90;

Ζαφειρόπουλος: Ο Πατρινός συμφοιτητής του Κύπριου προέδρου...Ο λόγος για τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος σπούδαζε μαζί με τον διαφαινόμενο νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Queens College της Νέας Υόρκης, έχοντας, μάλιστα, και έντονη δράση σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των δικαίων του Κυπριακού ελληνισμού στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο Π. Ζαφειρόπουλος ήταν φοιτητής στις σχολές των Οικονομικών και της Κοινωνιολογίας, ενώ ο Ν. Χριστοδουλίδης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Βυζαντινές και Νεοελληνικές σπουδές, με τους δύο άνδρες να βρίσκονται πολύ συχνά και στην ίδια αίθουσα για μάθημα.

«Για τον Νίκο Χριστοδουλίδη μπορείς να πεις μόνο καλά λόγια», δήλωσε στην «Π» ο Π. Ζαφειρόπουλος και πρόσθεσε: «Ηταν ένας ήρεμος άνθρωπος, έξυπνος, συγκαταβατικός, χαμηλών τόνων. Εκανε μεγάλο αγώνα για την Κύπρο στις ΗΠΑ. Προσπαθούσε να συνθέσει απόψεις και να ενώσει δυνάμεις προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το Κυπριακό και να γίνει η μεγαλόνησος και πάλι ελεύθερη, όπως ακριβώς ήταν πριν από την τουρκική εισβολή».{arx_4}

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου της Κεφαλονιάς και πρώην γενικός γραμματέας της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας θυμήθηκε και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε κάνει το σωματείο Ελλήνων φοιτητών του Queens College έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στην 1η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν πρόεδρος της ελληνοκυπριακής κοινότητας στην πόλη της Νέας Υόρκης, επιδεικνύοντας μεγάλο πατριωτισμό για τα εθνικά μας θέματα. Μια φορά, μάλιστα, εκεί στα μέσα της 10ετίας του ΄90 συγκεντρωθήκαμε σαν ελληνικό σωματείο φοιτητών, μαζί και με άλλα ελληνικά σωματεία από άλλα πανεπιστήμια, έξω από τον ΟΗΕ για να διαμαρτυρηθούμε για τον Αττίλα και την κατοχή της μισής Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα», διηγήθηκε χαρακτηριστικά ο Π. Ζαφειρόπουλος.

«ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ»

Και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» έκλεισε με μια ευχή: «Θα χαρώ πραγματικά να δω τον Νίκο Χριστοδουλίδη Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει εξαιρετική δουλειά και θα προασπίσει τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού στην Ευρώπη και στον κόσμο».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1995-1999

Ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Queens College, το οποίο ανήκει στο δημοτικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (City Univercity όπως λέγεται χαρακτηριστικά) την περίοδο 1995-1999. «Δυστυχώς έχω να δω τον Νίκο Χριστοδουλίδη από το 1999. Είχα ενημέρωση, όμως, για την εξέλιξή του και τον παρακολουθώ, έστω και από μακριά, τα τελευταία χρόνια που ασχολείται με τα κοινά», σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη».
Ζαφειρόπουλος: Ο Πατρινός συμφοιτητής του Κύπριου προέδρου...Να αναφέρουμε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης μετά το πέρας των σπουδών του στο Queens College συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αλλά και στη Διπλωματία στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας, ενώ το 2003 αναγορεύθηκε διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1999 έγινε μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ υπηρέτησε ως γενικός πρόξενος στο Λονδίνο, αναπληρωτής αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments