Ζάκυνθος: Ομαδική παραίτηση από όλα τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Ναυαγίου

Στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Επιτροπής επισημαίνουν ότι οι προτάσεις τους για τα απαιτούμενα έργα ασφαλείας που «θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει δεν υλοποιήθηκαν ποτέ ενώ θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τις αρνητικές εξελίξεις».

Ζάκυνθος: Ομαδική παραίτηση από όλα τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Ναυαγίου

Γνωστή έγινε η ομαδική παραίτηση από όλα τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, τα οποία μάλιστα, σε ανακοίνωσή τους, ανέφεραν πως «θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει δεν υλοποιήθηκαν ποτέ ενώ θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τις αρνητικές εξελίξεις».

Αναλυτικά, η ομαδική παραίτηση γνωστοποιήθηκε μετά την απόφαση της κυβέρνησης την Πέμπτη (16/3) για εκ νέου απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία “Ναυάγιο” της Ζακύνθου από ξηρά και θάλασσα.

Στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Επιτροπής επισημαίνουν ότι οι προτάσεις τους για τα απαιτούμενα έργα ασφαλείας που «θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει δεν υλοποιήθηκαν ποτέ ενώ θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τις αρνητικές εξελίξεις» και εκτιμούν ότι «δεν έχει πλέον νόημα η συμμετοχή μας στην επιτροπή και σας δηλώνουμε την παραίτησή μας».

Μάλιστα σύμφωνα με το news247.gr, ο παραιτηθείς από την επιτροπή, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Ν. Τσίπηρας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ζακύνθου, άφησε αιχμές για πιθανές σκοπιμότητες και ζητά να γίνει δεύτερη αυτοψία από άλλον φορέα εκτός το ΟΑΣΠ.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης των μελών της Επιτροπής:

«Προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου. 16 Μαρτίου 2023 | Ζάκυνθος Κυρία Πρόεδρε Με έκπληξη μάθαμε από τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι επήλθε το κλείσιμο του Ναυαγίου στο σύνολό του. Σε συνδυασμό με την μη υλοποίηση των προτάσεων μας για τα απαιτούμενα έργα ασφαλείας, που θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει και θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τις αρνητικές εξελίξεις, εκτιμούμε ότι δεν έχει πλέον νόημα η συμμετοχή μας στην επιτροπή και σας δηλώνουμε την παραίτησή μας.

Με Εκτίμηση Τακτικά Μέλη Ανδρέας Μαρινάκης Νικόλαος Τσίπηρας Αναπληρωματικά Μέλη Γιώργος Μοθωναίος Νικόλαος Γιακουμέλος Θεόδωρος Τσουκαλάς.»

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (16/3) η κυβέρνηση αποφάσισε μετά από σύσκεψη μεταξύ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης, την εφαρμογή της απαγόρευσης πρόσβασης στην παραλία “Ναυάγιο” για την φετινή τουριστική περίοδο.

Είχε προηγηθεί αυτοψία που διενεργήθηκε στις 8 Μαρτίου 2023 από επιστημονικό κλιμάκιο του ΟΑΣΠ υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, διαπιστώθηκε εκτεταμένος κατολισθητικός κίνδυνος λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και της δημοτικής Αρχής, που έκανε λόγο για αιφνιδιαστικό «χτύπημα» για τον Δήμο καθώς, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης, δεν υπήρξε ποτέ επίσημη ενημέρωση.

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments