Πολλά προβλήματα και ζημιές από την κακοκαιρία – Κλειστά σχολεία ΒΙΝΤΕΟ

Η κακοκαιρία σάρωσε το νησί και η Ζάκυνθος παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πολλά προβλήματα και ζημιές από την κακοκαιρία - Κλειστά σχολεία ΒΙΝΤΕΟ

Απεγκλωβισμοί ανθρώπων από σπίτια και αυτοκίνητα, πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, καθώς και συνεχείς διακοπές ρεύματος συνέθεταν την εικόνα στη Ζάκυνθο από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου, με την κακοκαιρία να συνεχίζεται για ώρες. Απο νωρίς το πρωί της Παρασκευής, συνεργεία και μηχανήματα του δήμου και της αντιπεριφέρειας προσπαθούν να καθαρίσουν τα προβληματικά σημεία ενώ η πυροσβεστική εχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Τουλάχιστον δέκα κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον δρόμο από την πόλη της Ζακύνθου προς το Βασιλικό, μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού, όπου η κυκλοφορία διακόπηκε και άνθρωποι αδυνατούσαν να μετακινηθούν. Τρεις κατολισθήσεις σημειώθηκαν επίσης στη Λιθακιά Ζακύνθου και μία στη Μπόχαλη.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του νησιού απεγκλωβίστηκαν 50 Ρομά από καταυλισμό, οι οποίοι κινδύνευαν να πνιγούν. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού έγινε με μπουλντόζες, καθώς η περιοχή είχε πλημμυρίσει επικίνδυνα. Οι Ρομά μεταφέρθηκαν προσωρινά σε παλιό οικοτροφείο.

Παράλληλα, απεγκλωβίστηκαν από άνδρες της πυροσβεστικής πέντε νεαροί, οι οποίοι είχαν βγει βόλτα τη νύχτα στον Λαγανά, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Το βίντεο από drone δείχνει μια συνολική εικόνα στο νησί της Ζακύνθου, που συνεχίζει να μετράει τις πληγές του. Όλα τα σχολεία παραμένουν και σήμερα κλειστά.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments