Ζαπορίζια: Λαβρόφ και Κολονά συζήτησαν για επιθεώρηση του πυρηνικού σταθμού
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά, αναφέρθηκαν στην πιθανή επίσκεψη των επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.
Για την επιθεώρηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια έκαναν λόγο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο υπουργοί, «συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και τις υφιστάμενες δυνατότητες να οργανωθεί μια επίσκεψη στον σταθμό από την αποστολή της ΙΑΕΑ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.
Ο Λαβρόφ επέμεινε ότι η Ουκρανία συνεχίζει να βομβαρδίζει «τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό στην Ευρώπη, καθώς και τη γύρω ζώνη, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής όλους τους Ευρωπαίους πολίτες».
Ο σταθμός ελέγχεται από τις αρχές Μαρτίου από τον ρωσικό στρατό και τις τελευταίες εβδομάδες δέχεται πλήγματα, για τα οποία Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το viral λάθος του καλοκαιριού: Μπορεί το καρπούζι να αντικαταστήσει το αντηλιακό;
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Το ελληνικό βενζινάδικο που έγινε παγκόσμιο viral ΒΙΝΤΕΟ
Τελικά το καρπούζι παχαίνει ή κάνει για δίαιτα;
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Ο John Digweed Νο 1 DJ στην Αιγιάλεια ΒΙΝΤΕΟ
Η αγαπημένη συνήθεια που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανίου για το πρώτο πανηγύρι ΦΩΤΟ
