Ζελένσκι προς Wall Street: Επενδύστε στην Ουκρανία

Ζελένσκι προς Wall Street: Επενδύστε στην Ουκρανία

Στη Wall Street απευθύνθηκε ο πρόεδρος Ζελένσκι φιλοδοξώντας να προσελκύσει ξένες επενδύσεις στην πατρίδα του, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για έβδομο μήνα χωρίς να διαφαίνεται προοπτική για τον τερματισμό του στο εγγύς μέλλον.

«Ανοικοδομούμε την οικονομία μας», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε ηχογραφημένη ομιλία του που μεταδόθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. «Προσφέρουμε σε εσάς και τις επιχειρήσεις σας μια ευκαιρία συνεργασίας προς όφελος όλων μας», συμπλήρωσε.

Ιστορία μιας μελλοντικής νίκης

Η συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ουκρανίας υπολογίστηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους σε 15,1% σε ετήσια βάση, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο έφθασε το 40%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ουκρανικής κεντρικής τράπεζας.

Η παρέμβαση του προέδρου Ζελένσκι, λίγο πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Advantage Ukraine» μέσω της οποίας το Κίεβο φιλοδοξεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές.

«Η Ουκρανία είναι η ιστορία μιας μελλοντικής νίκης», τόνισε ο πρόεδρος Ζελένσκι, «μια ευκαιρία για εσάς να επενδύσετε σήμερα σε έργα πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να μοιραστείτε αυτήν τη νίκη μαζί μας».

Στις αρχές Ιουλίου, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ είχε υπολογίσει το κόστος της ανοικοδόμησης της χώρας του σε 750 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2021 οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ουκρανία ανέρχονταν σε 532 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 32% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ