Μητσοτάκης – Ελληνικό: «Γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής συνολικά»

Το έργο του Ελληνικού, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του Οδυσσέα Αθανασίου προς τους εκπροσώπους του Τύπου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα χρονοδιαγράμματα να τηρούνται με βάση τον σχεδιασμό.

Ελληνικό

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του βασικού μετόχου Σπύρου Λάτση, του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, υπουργών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια του Ελληνικού.

«Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής συνολικά. Το Ελληνικό είναι ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του.

Και συνέχισε: «Είναι αλήθεια ότι το περίφημο σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού έχει ακουστεί πολλές φορές… Σήμερα δεν θα το επαναλάβουμε, γιατί τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό… το είπαμε και το κάναμε. Το έργο το πιστέψαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την κυβέρνηση. Ανατρέψαμε βαλτωμένες αντιλήψεις. Ένα κουβάρι που τελικά πέτυχαν να ξετυλίξουν τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Πολιτισμού, αλλά και τα στελέχη της εταιρείας Lamda Development. Συγχαρητήρια σε όλους. Και τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον».

«Φέτος, παρά τις αλεπάλληλες κρίσεις, καταγράφηκε ρεκόρ στις άμεσες επενδύσεις. Το Ελληνικό θα δημιουργήσει παραπάνω από 70.000 θέσεις εργασίας. Μιλάμε για ένα τεράστιο έργο με θετικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Η πρωτεύουσα μας στρέφεται επιτέλους προς τη θάλασσα. Υπολογίζεται ότι το Ελληνικό θα φέρει 1 εκατομμύριο πρόσθετους τουρίστες στην περιοχή».

«Η ανάπλαση θα δώσει την ευκαιρία στο χθες να συνομιλήσει με το σήμερα. Η οικολογική διάσταση διαπερνά όλες τις εργασίες της παρέμβασης… Παρά τα εμπόδια, τα μεγάλα έργα στη χώρα μας προχωρούν. Πρόσφατα το Μετρό έφτασε στον Πειραιά. Εύχομαι γρήγορα αποτελέσματα σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο. Σας ευχαριστώ και συγχαρητήρια για τη σπουδαία δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα».

Live η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Το έργο του Ελληνικού, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του Οδυσσέα Αθανασίου προς τους εκπροσώπους του Τύπου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα χρονοδιαγράμματα να τηρούνται με βάση τον σχεδιασμό. Το πρώτο μέρος του μεγάλου Μητροπολιτικού Πάρκου, το Εxperience Park έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, έχει δοθεί στο κοινό από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ λίγο αργότερο δόθηκε και το Experience Center, τo Κέντρο Επισκεπτών, το μεγαλύτερο στον κόσμο στο είδος του όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν σε βάθος το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού και να ταξιδέψουν σήμερα στο μέλλον, σε μια βιώσιμη, έξυπνη και καινοτόμο πόλη.