ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μηλόπιτα με πέντε υλικά

Μηλόπιτα με πέντε υλικά



Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
2 ξινόμηλα
200 γρ. χαλβά με γεύση βανίλια
2 κ.σ. κανέλα
1/4 με 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροσπασμένα
2-3 κ.σ γάλα και καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
Λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε σε κυβάκια
Απλώνουμε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας και πάνω σε λαδόκολλα. Κόβουμε με μαχαίρι σταυρωτά στα τέσσερα ώστε να έχουμε τέσσερα ίδια κομμάτια.
Μοιράζουμε τα μήλα στα δύο κομμάτια και κάνουμε το ίδιο με τον χαλβά τρίβοντας την ποσότητα ομοιόμορφα πάνω από τα κομμένα μήλα.
Προσθέτουμε από πάνω τα καρύδια χοντρό σπασμένα και πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι της σούπας κανέλα σε κάθε φύλλο.
Παίρνουμε το άλλο φύλλο, το ανοίγουμε προσεκτικά με τα χέρια μας και σκεπάζουμε το φύλλο με τη γέμιση μήλο-κανέλα. Πιέζουμε τις άκρες καλά να ενωθούν τα δύο φύλα και τυλίγουμε ελαφρά περιμετρικά όλη τη μηλόπιτα ώστε να σφραγίσουμε καλά την γέμιση μέσα στο φύλλο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στο δεύτερο φύλο με την υπόλοιπη γέμιση.
Με ένα μαχαιράκι κόβουμε σε 3-4 σημεία στην επιφάνεια τις 2 μηλόπιτες ώστε να βγαίνει ο αέρας.
Προαιρετικά, ραντίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με λίγο φρέσκο γάλα και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο κατά προτίμηση στον αέρα και στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[09:31]  Ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και καπνιστό...
[χθες 10:20]  Πατατοσαλάτα με μπέικον και...
[χθες 12:07]  Σαλάτα κοτόπουλο με αβοκάντο
[χθες 12:43]  Μπρόκολο στο φούρνο με κρέμα...
[χθες 10:51]  Πίτσα με βάση γλυκοπατάτας
[χθες 11:38]  Ταρτάκια με γραβιέρα και μανιτάρια
[χθες 10:17]  Μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας
[χθες 12:20]  Πρέτσελ λουκανικοπιτάκια








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [18:25:56]