ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπιτα

Κοτόπιτα



Υλικά

150 γρ. ψητό κοτόπουλο
1 πακέτο φύλλο κουρού (500γρ)
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κιλό φέτα - κεφαλογραβιέρα - μανούρι (ανάμεικτα)
3 αυγά
2 κόκκινες πιπεριές ψημένες στο φούρνο
Αλάτι και πιπέρι
100 γρ. κασέρι τριμμένο
100γρ. Φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Με ένα πιρούνι ανοίγουμε το κοτόπουλο σε ίνες, να γίνει μικρά, μικρά κομμάτια
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Γυρίζουμε με μια κουτάλα να καβουρδιστεί καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά ώσπου να σφίξει η κρέμα.
Αποσύρουμε την κρέμα σιμιγδάλι από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα το τυρί, τις ψητές πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε
Στρώνουμε ένα φύλλο της ζύμης κουρού σε βαθιά στρογγυλή φόρμα 20 εκατ. φροντίζοντας να εξέχει ελαφρά η ζύμη από τις άκρες του σκεύους
Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο και με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά την περίσσεια ζύμη. Πιέζουμε πάνω και κάτω φύλλο καλά να ενωθούν.
Με ένα μικρό μαχαιράκι ανοίγουμε δυο, τρεις τρύπες στο κέντρο της πίτας να βγαίνει ο ατμός. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 11:23]  Πιπερόπιτα με μανούρι και μυρωδικά
[χθες 09:43]  Σούπα γλυκοπατάτας με μπέικον και...
[χθες 10:37]  Κανελόνια γεμιστά με κοτόπουλο
[χθες 12:21]  Ντοματόσουπα με βασιλικό
[χθες 09:31]  Ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και...
[χθες 10:20]  Πατατοσαλάτα με μπέικον και...
[χθες 12:07]  Σαλάτα κοτόπουλο με αβοκάντο
[χθες 12:43]  Μπρόκολο στο φούρνο με κρέμα...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [21:09:17]