Σταφιδοπαραγωγοί: τι είπαν, τι άκουσαν από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Μιχ. Κατρίνη

Ο κ. Κατρίνης πρότεινε να στηριχθούν οι σταφιδοπαραγωγοί με αποζημίωση λόγω covid-19 και να εξαντληθεί η δυνατότητα απορρόφησης ποσοτήτων του προϊόντος από το κράτος

 

 

 

σταφιδα

Με σταφιδοπαραγωγούς από την περιοχή της Ωλένης συναντήθηκε ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκε από τους παραγωγούς για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της χαμηλής τιμής αγοράς της σταφίδας από τους εμπόρους και τις ενώσεις, τιμή που κινείται ακόμα και κάτω από το όριο του κόστους παραγωγής.

Ο Ηλείος βουλευτής ενημέρωσε τους σταφιδοπαραγωγούς για την πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής να ζητήσει την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης στους αγρότες (κατ’ αναλογία του μέτρου της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης, ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που ήδη εξήγγειλε η κυβέρνηση) ως ένα μέτρο στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος αντιμετωπίζεται ως μη πληττόμενος κλάδος από την κυβέρνηση.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στη σημασία του προϊόντος, πρότεινε να στηριχθούν οι σταφιδοπαραγωγοί με αποζημίωση λόγω covid-19, όπως και άλλοι κλάδοι προϊόντων το προηγούμενο διάστημα και να εξαντληθεί η δυνατότητα απορρόφησης ποσοτήτων του προϊόντος από το κράτος (υπουργεία Παιδείας, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη) ώστε να στηριχθούν οι παραγωγοί, τονίζοντας την ανάγκη της συλλογικής οργάνωσης σε ομάδες παραγωγών ώστε να αυξήσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή ώστε να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις.