Μεσολόγγι: ΧΥΤΑ και διαχείριση των απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος εστίασε στην απόφαση που πάρθηκε από την αντιπολίτευση εδώ και μερικούς μήνες να παραιτηθεί από το συμβούλιο του ΧΥΤΑ.

Μεσολόγγι: ΧΥΤΑ και διαχείριση των απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για όψιμο ενδιαφέρον κατηγόρησε την μείζονα αντιπολίτευση ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου στην συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα τον ΧΥΤΑ τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο Κώστας Λύρος εστίασε στην απόφαση που πάρθηκε από την αντιπολίτευση εδώ και μερικούς μήνες να παραιτηθεί από το συμβούλιο του ΧΥΤΑ, γεγονός που από μόνο του καταδεικνύει την έλλειψη ενδιαφέροντος και την προσπάθεια να γίνει επικοινωνιακή διαχείριση και να στηθεί ένα σόου με φόντο τα σκουπίδια.

«Πέντε χρόνια θητείας κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι κάνατε εσείς για το ΧΥΤΑ; Σας καλώ να μας πείτε. ΤΙΠΟΤΕ δεν κάνατε!!! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ!! Αφήσατε ένα θέμα, το οποίο θα μπορούσε να βρει τη λύση του να εξελιχθεί σε πρόβλημα μεγάλο. Εσείς το δημιουργήσατε το πρόβλημα και καλούμαστε εμείς τώρα να λύσουμε…» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου. Παράλληλα μίλησε για ένα χάος που παραλήφθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία αν δεν θέλει να βοηθήσει τουλάχιστον να μην βάζει εμπόδια, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ένα πρόβλημα που χρονολογείται πριν το 2017 και ήταν γνωστό σε όλους. «Κανένας δεν αντιμετώπισε το θέμα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σθένος. Παρά το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Δήμο μας τον Απρίλιο του 2015 κανείς στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν έσκυψε στο θέμα και όλοι οι ιθύνοντες που μέχρι σήμερα κώφευαν ξαφνικά φέρεται να ανακάλυψαν την ΑΜΕΡΙΚΗ !

Ακολούθως προέβη σε αναλυτική αναφορά στα πεπραγμένα της παρούσας δημοτικής αρχής η οποία έδειξε υπευθυνότητα, ευαισθησία και έχει δρομολογήσει λύσεις, όσο και αν κάποιοι «χάρηκαν» από την ύποπτη φωτιά στο ΧΥΤΑ:

·                 Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές ύψους 90.000€ από φυσικές καταστροφές το χειμώνα του 2020.

·                Εξασφαλίστηκε συμπληρωματική χρηματοδότηση ύψους 320.000 € από το ΠΔΕ για το έργο σε εξέλιξη που αφορά την «Επέκταση ΧΥΤΑ Μεσολογγίου – Β’ Φάση».

·                Συντάχθηκε μελέτη για έργο ύψους 1.000.000 € την οποία καταθέσαμε προς χρηματοδότηση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Αφορά των εκσυγχρονισμό του ΧΥΤΑ και την αλλαγή όλων των εγκαταστάσεων οι οποίες παραλήφθηκαν παντελώς κατεστραμμένες και μη λειτουργικές από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

·                Διενεργούνται όλες οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

·                Επιπρόσθετα για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης που προέκυψε μετά από συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο εξεδόθη Υπουργική Απόφαση η οποία θα μας επιτρέπει την μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου.

Ο Κώστας Λύρος κλείνοντας διαβεβαίωσε τους δημότες ότι από πλευράς δημοτικής αρχής έχει γίνει ότι ήταν υποχρεωμένη να κάνει, το πρόβλημα λύνεται αν και στην δική μας Περιφέρεια έχει καθυστερήσει η λειτουργία των ΦΟΣΔΑ. Δεν παρέλειψε δε να συμπεράνει ότι ήδη θα  ολοκληρώνονταν και θα παραδίνονταν το 3ο και 4ο κύτταρο αν δεν προέκυπτε η φωτιά. «Αν δεν εκδηλώνονταν η φωτιά σήμερα δεν θα είχατε τίποτε να πείτε αλλά αρπάξατε την ευκαιρία για να κάνετε όχι εποικοδομητική αντιπολίτευση όπως λέτε αλλά κριτική και μόνο», κατέληξε.

Σε δήλωσή του πριν λίγο ο Δήμαρχος εξέφρασε την λύπη του για την μη ύπαρξη προτάσεως και πάλι από την μείζονα αντιπολίτευση που περιορίστηκε και μόνο στο να θέλει να μεταβιβάσει τις δικές της ευθύνες στη σημερινή δημοτική αρχή και να απολογείται για όσα (δεν) έπραξε από το 2014 έως το 2019… Ανέφερε δε ότι θα πράξει τα μέγιστα για την επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος που άπτεται της δημόσιας υγείας και πάντα είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία με όσους έχουν ένα και κοινό στόχο, το όφελος του δήμου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Ο Δήμος για τις καταστροφές στην μαρίνα - Τεράστιες οι καταστροφές
Επί ποδός ο μηχανισμός του Δήμου Ναυπακτίας για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία
Κακοκαιρία: Ο Εμπορικός Σύλλογος στο πλευρό των επαγγελματιών του Αντιρρίου
Πάτρα: Συνεχίζεται από το Δήμο η επιχείρηση καθαρισμού των δρόμων από τα φερτά υλικά της κακοκαιρίας