11ο RGC – Επιμελητήρια Ελλάδας: Από την Πάτρα με μηνύματα πολιτικής σταθερότητας – ΦΩΤΟ

Διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

11ο RGC - Επιμελητήρια Ελλάδας: Από την Πάτρα με μηνύματα πολιτικής σταθερότητας - ΦΩΤΟ

Η διευρυμένη συνεδρίαση της διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες παράλληλες δράσεις που πλαισίωσαν φέτος τις εργασίες του 11ου Regional Growth Conference, στην Πάτρα, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Εγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας, με ανοιχτή ευρεία σύσκεψη και μεγάλη συμμετοχη εκπροσώπων φορεών της περιοχης και παραγωγικών τάξεων.
Ο πρόεδρος, Πλάτων Μαρλαφέκας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη θέση της Αχαΐας στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας, λέγοντας: «Η περιοχή χρειάζεται να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της στο πλαίσιο της περιφερειακής ολοκλήρωσης, πέρα από μία τυπική αστική περιοχή και να παίξει καθοριστικότερο οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό ρόλο, ως τρίτος πόλος ανάπτυξης της χώρας».

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τον πρόεδρο του ΚΕΕΕ, Γιάννη Μασούτη στην απόφαση της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

11ο RGC - Επιμελητήρια Ελλάδας: Από την Πάτρα με μηνύματα πολιτικής σταθερότητας - ΦΩΤΟ

Οι κ.κ. Μαρλαφέκας και Μασούτης – σε συνέντευξη Τύπου – τόνισαν πως ευελπιστούν, μετά τις εκλογές, σε επίτευξη σταθερότητας προς όφελος των επιχειρήσεων αφού ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί μια επερχόμενη οικονομική ύφεση είναι ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν o α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Αχαΐας Αριστείδης Τηλιγάδης, ο γραμματέας, Θεόδωρος Τσούμπελης, ο διαχειριστής της Αναπτυξιακής του, Ανδρέας Ντακόλιας και τα μελη του ΔΣ, Απόστολος Μάρκος, Σάαντ Καραμπέτ, Βασίλειος Δρούκας, Χρήστος Σολωμός και Μάριος Δριβίλας.

Επιπλέον, πήραν μέρος η βουλευτής Αχαΐας ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτης Δημόπουλος, ο οικονομικός επόπτης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανιών, Θεόδωρος Δούρος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ, Πέτρος Μαντάς, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Παππάς, του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος, του Συλλόγου Καταστημάτων εστίασης, Αναστάσιος Γιατράς, της Ενωσης Ξενοδόχων Πατρών Ηλίας Μεντζελόπουλος, του Βιοτεχνικού Πάρκου, Παναγιώτης Κοτσίρης, του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων, Τρύφων Παπαδόπουλος, της Ενωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών, Γεράσιμος Μιχαλάτος και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Ανδρέας Μανωλόπουλος.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ