2023, όπως 2019, όπως 2014;

Ο ΧΡΟΝΟΣ δεν έχει φθείρει σημαντικά τον Κώστα Πελετίδη στα μάτια των πιστών υποστηρικτών του, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πελόποννησος». Φαίνεται ότι είτε δεν τους έχει διαψεύσει είτε πρόκειται για πολίτες που δεν συγκινούνται από μεγαλόπνοα αναπτυξιακά και τεχνοκρατικά οράματα, τα οποία κατά κανόνα αντιπαραβάλλουν οι αντίπαλοί του. Χωρίς απαραίτητα να πείσουν ότι είναι και αντάξιοι των οραμάτων που προτείνουν.

ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ πολίτες δεν εθελοτυφλούν. Βλέπουν τα προβλήματα της πόλης, αλλά δεν ενοχοποιούν τη δημοτική αρχή γι’ αυτά: Πιστεύουν ότι τα προβλήματα θα λύνονταν εάν το κράτος βοηθούσε με πόρους και προσωπικό, για τα οποία φωνάζει ο δήμαρχος πολύ πειστικά: Μην ξεχνάμε ότι απευθύνεται σε έναν κόσμο που νιώθει αποκλεισμένος από το κράτος ο ίδιος. Ή έχουν εξοικειωθεί στην ιδέα ότι μια πόλη σαν την Πάτρα θα έχει μια άχαρη καθημερινότητα. Τουλάχιστον ας έχει έναν δήμαρχο που τους εκφράζει πολιτικά ή συμβολικά.

ΟΣΟΙ ευελπιστούν σε μια αντικατάσταση του σημερινού (και χθεσινού, και προχθεσινού) δημάρχου, έχουν ως αντίπαλό τους τον χρόνο: Τι θα αλλάξει μέσα σε μερικούς μήνες που δεν άλλαξε από το 2014 μέχρι σήμερα; Αλλά έχουν τις πιθανότητές τους.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να αποταθούν κατά βάση στους πολίτες που ψήφισαν Πελετίδη αλλά δεν αποτελούν ενθουσιώδεις υποστηρικτές του. Απλά δεν συγκινήθηκαν από τις εναλλακτικές υποψηφιότητες ή θεώρησαν ότι στις συνθήκες του 2019, η ταιριαστή -πολιτικά ή ψυχικά- απάντηση ήταν «Πελετίδης».

ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ είναι ότι η απαξιωτική και κατεδαφιστική αντιμετώπιση του δημάρχου και της δημοτικής του αρχής -η οποία παρά τα μειονεκτήματά της περνάει στην αφάνεια, χάρη στην προστατευτική φωταγώγηση που εκπέμπει ο επικεφαλής- δεν έχει αποδώσει. Δεν είναι πειστική και ενδεχομένως δεν είναι και δίκαιη στην απολυτότητά της. Κάτι έχει δει ο πολίτης από το σχήμα της Μαιζώνος, όσοι το υποτιμούν αυτό απομακρύνονται από την κοινωνική μάζα αντί να την εμπνέουν.

ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ λόγια: Μην παρασύρεστε από όσους αφορίζουν τον δήμαρχο. Ακούστε εκείνους που δεν τον αφορίζουν και αντιμετωπίστε τους.